Психиатрична експертиза ще бъде назначена на новозагореца, подал фалшив сигнал

...
Психиатрична експертиза ще бъде назначена на новозагореца, подал фалшив сигнал
Коментари Харесай

Психиатрична експертиза на новозагореца, подал фалшив сигнал за взривно устройство в парламента

Психиатрична експертиза ще бъде назначена на новозагореца, подал подправен сигнал за взривно устройство в Народното събрание през вчерашния ден.

Това заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Районната прокуратура в Сливен Христина Блецова. 35-годишният мъж бе арестуван през вчерашния ден следобяд, малко време, откакто е подал сигнала. Експертизата ще покаже психическата му валидност да носи наказателна отговорност и ще се реши дали ще бъде притеглен като обвинен, сподели тя. Ще бъде направена още фоноскопна експертиза.

Задържаният е наркозависим, сподели още Блецова, бил е настанен в център за наркозависими в Габровско. Мъжът е признал за действието, арестуван е за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. След като се извърши психиатричната експертиза, ще се реши дали да му бъде желана мярка за задържане за период от 72 часа.

Образувано е досъдебно произвеждане за подаване на погрешни знаци за паника и заблуждаващи повиквания за помощ, в тази ситуация - по телефон 112. Наказанието е " отнемане от независимост " до две години, в случай че не са настъпили обилни нездравословни последствия, като тогава наказването е до пет години и санкция от 10 до 50 хиляди лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР