Проявите на насилие в Европа в момента не са терористични

...
Проявите на насилие в Европа в момента не са терористични
Коментари Харесай

Д-р Пламен Василев: Не смятам, че Хамас ще хаби ресурс за терористичен акт в Западна Европа

Проявите на принуждение в Европа сега не са терористични актове. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус "   на Радио " Фокус "   специалистът по сигурност и антитероризъм доктор Пламен Василев. " Засега деянията на принуждение в Европа не са терористични актове, а това е една прочувствена реакция на мюсюлманските общности в Западна Европа в резултат на европейската поддръжка към Израел и най-много към крайните ограничения, които се взеха да забранят всевъзможни пропалестински изяви. Терористични актове могат да се провеждат за по-дълго време, само че не тъкмо сега ", сподели Василев.

Според специалиста, би трябвало да има независимост на словото и на изказванията. " Твърде извънредно беше да се забранят тези изяви в Европа, обикновено да има такава прочувствена реакция. Тук се получава, че който поддържа палестинците, е с " Хамас " – такова е посланието ", добави още Пламен Василев.

Голям терористичен акт може да се провежда в границите на 2-3 месеца, съгласно доктор Пламен Василев. " Това може да бъде самоорганизация на локални общности, може да бъдат и единични прояви, както в Белгия, само че не считам, че " Хамас " ще го провежда, ще хаби запас да провежда в Западна Европа, защото " Хамас " реализира всичките си цели съвършено, дори с бонуси. Единствената цел на терористичните офанзиви в Европа в предишното е да привлекат вниманието към палестинската идея, привличане на медийно внимание. " Хамас " организира една доста добре планувана и готова интервенция в Израел с най-вече убити евреи – 1 400 души. Това в никакъв случай не се е случвало. Третата съществена цел е реализирана – активизиране на мюсюлманските общности както в прилежащите страни, по този начин и в Западна Европа в своя поддръжка или против Израел. И това медийно внимание дава още един резултат в следствие – по-лесно ще набират нови фрагменти и получи и в допълнение финансиране. А цената на това ще платят палестинците в Газа.

" Резултатите от всичко това са едни влошени връзки сред Израел и прилежащите му страни. Целта на Израел е да се отърве от палестинците, тъй че на драго сърце ще ги изсели в Египет да вземем за пример, само че Египет е срещу ", уточни още специалистът по сигурност и антитероризъм.  

Конфликтът ще си остане на районно ниво, счита още доктор Пламен Василев. Израел нямат проблем с финансирането на една интервенция в отговор на нападението от " Хамас ". Съединени американски щати към този момент им дадоха картбланш. Но Израел ще има проблем в бъдеще с публичното мнение за тази филантропична рецесия, която провокира в Ивицата Газа ", добави Василев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР