Проявите на антисемитизъм в Европа зачестяват след изострянето на конфликта

...
Проявите на антисемитизъм в Европа зачестяват след изострянето на конфликта
Коментари Харесай

Еврейско гробище във Виена осъмна с пречупени кръстове и палеж

Проявите на антисемитизъм в Европа зачестяват след изострянето на спора сред Израел и оповестената от Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична организация " Хамас ".

Австрийските медии оповестяват, че в еврейската част на централното гробище във Виена се е разразил пожар през нощта, а по стените на гробищния парк са били надраскани пречупени кръстове.

Около 20 пожарникари са се присъединили в потушаването на пламъците.

Опожарено е фоайето на залата за церемонии в еврейската част на гробището. Материалните вреди са обилни, само че няма потърпевши хора.

Австрийският канцлер Карл Нехамер осъди проявата в обществената мрежа „ Х “.

„ Най-остро съдя атентата на еврейското гробище във Виена. Антисемитизмът няма място в нашето общество и против него ще се води битка с всички политически и юридически средства. Надявам се, че причинителите ще бъдат открити бързо, “ написа Нехамер.

Ich verurteile den Anschlag auf den jüdischen Friedhof in Wien auf das Schärfste. Antisemitismus hat keinen Platz in unserer Gesellschaft und wird mit allen politischen und rechtsstaatlichen Mitteln bekämpft. Ich hoffe, die Täter werden rasch ausgeforscht.
— Karl Nehammer (@karlnehammer)
За риска от повишение на враждебността и антисемитизма предизвестява и шефът на Агенцията главните права на Европейския съюз (FRA).

За английския „ Гардиън “ Майкъл О`Флаерти отбелязва, че с изострянето на спора сред Израел и „ Хамас “ антисемитизмът в Европа ще се разгърне.

„ Ние изградихме модерна Европа на основата на отричането на ужасите от Втората международна война и най-големия тях е Холокоста – геноцидът, осъществен против евреите, “ отбелязва Майкъл О`Флаерти.

Анализ на основаната в Съединени американски щати " Лига срещу клеветата " демонстрира, че в Австрия от началото на октомври деянията на антисемитизъм са нарастнали с 300%.

Тенденцията, която се следи в Обединеното кралство е сходна.

За първите 18 дни на октомври, лондонската полиция е съобщила за 218 случая на антисемитска ненавист. Англия рапортува за покачване на антисемитизма с цели 13 пъти повече по отношение на данните от миналата година за същия интервал.

В Германия пък, организацията за наблюдаване на антисемитизма RIAS регистрира 240% нарастване на антисемитските произшествия от 7 октомври насам.

За да се противодейства на антисемитизма, съгласно Майкъл О`Флаерти, би трябвало да се положат повече старания в посока на образованието, тъй че да се помни историята от Холокоста и Втората международна война.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР