Провокирани от фактите около глобалния проблем с неправилно изхвърлените фасове

...
Провокирани от фактите около глобалния проблем с неправилно изхвърлените фасове
Коментари Харесай

Сахат тепе в Пловдив по-чисто с 250 килограма отпадъци

Провокирани от обстоятелствата към световния проблем с погрешно изхвърлените фасове и въодушевени от силата ни като общественост да променяме средата, повече от 60 запалянковци се включиха в доброволческата акция по разчистване на Сахат тепе в Пловдив тази събота. Те събраха 30 чувала с близо 250 кг. погрешно изхвърлени боклуци, измежду които и цигарени фасове.

Акцията по разчистване на #ПромениКартинката в града на тепетата се организира за втори следващ път в колаборация с „ Хермес Медиа “ и вестник „ Марица “, с помощта на които към този момент три години акцията се развива с разнообразни арт и доброволчески начинания в Пловдив. През 2021 година доброволците на #ПромениКартинката почистиха Небет тепе – притегателна точка за всички пловдивчани и гостите на града.

„ Понякога би трябвало малко деяние, с цел да забележим и осъзнаем какъв брой огромни са следите, които оставяме след себе си в природата. Щастливи сме да забележим за следващ път, че #ПромениКартинката не е просто осведомителна акция, #ПромениКартинката е притегателна мощ за тези хора, които осъзнават значимостта на виновното потребителско държание и предават посланието нататък “, споделя Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България и основна настояща мощ зад осведомителната акция.
Кампанията продължава да работи неуморно, с цел да показа обстоятелствата към световния проблем с погрешно изхвърлените фасове с разнообразие от интензивности. Сред тях е и пътуващата галерия на акцията, която към този момент посети Стара Загора, Добрич, Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново, Бургас като през новата година ще дойде в нови градове.

„ Щастливи сме да забележим, че от ден на ден доброволци и запалянковци се причисляват към самодейностите на акцията на локално равнище, с цел да дадат образец, че единствено с общи дейности можем да променим градската среда към по-добро и да опазим природата чиста “, съобщи Анелия Иванова, управител „ Връзки с обществеността “ във Филип Морис България. 
Успешният завършек на доброволческата акция бе маркиран алегорично в рок бар „ Полинеро “ в арт квартала „ Капана “ с доста въодушевление и с музикалната интервенция на група „ Меломания “. Там бяха показани и вдъхновяващите видеа, основани от надарените студенти от НАТФИЗ, като част от колаборацията сред #ПромениКартинката и Националната академия по театрално и кино изкуство.

„ Щастливи сме да забележим, че от ден на ден доброволци и запалянковци се причисляват към самодейностите на акцията на локално равнище, с цел да дадат образец, че единствено с общи дейности можем да променим градската среда към по-добро и да опазим природата чиста “, съобщи от сцената на клуб „ Полинеро “ Анелия Иванова, управител „ Връзки с обществеността “ във Филип Морис България. 

#ПромениКартинката работи интензивно и с някои от най-популярните и въздействащи културни събития за да построи мост сред обществените послания и виновното потребителско държание. Само за 2023 година, акцията партнира с Международния кино фестивал Синелибри, фестивалите „ Реките на София “, “Open Buzlidzha Fest ”, неотдавна провелия се фестивал на площад „ Славейков “ – „ Musagena New Vibes Festival “, фестивала „ АртБудилник “ в страната, Бургаския интернационален кино фестивал и още доста други.

Повече за акцията:
#ПромениКартинката , осведомителна акция на Филип Морис България, започва през лятото на 2021 година От тогава до през днешния ден на десетки плажове по българското Черноморие бяха сложени въздействащи визии, бяха проведени доброволчески акции по разчистване в София, Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас, Стара Загора, Добрич и Русе. През миналата година акцията провежда пет осведомителни изложения в страната и се включи в десетки културни събития.  Посланици на #ПромениКартинката са известни персони, които се отличават със своята мощна гражданска позиция – Ива Екимова, Ники Кънчев, Гери Турийска, момчетата от група Остава, Анна Цолова.

Научете повече за самодейността и последващи интензивности в нея на https://promenikartinkata.bg/ и https://www.facebook.com/PromeniKartinkata.bg

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР