Провокативните изявления на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън относно

...
Провокативните изявления на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън относно
Коментари Харесай

Северна Корея: САЩ да не коментират отношенията ни с Русия

Провокативните изказвания на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън по отношение на естеството на връзките сред КНДР и Русия единствено ускоряват рисковото политическо и военно напрежение на Корейския полуостров и в района като цяло, съобщи в събота севернокорейското външно министерство, представено от ТАСС.

" Безотговорните и провокативни забележки на Блинкън единствено ускоряват рисковото политическо и военно напрежение на Корейския полуостров и района като цяло ", се споделя в изказване на министерството, публикувано от Корейската централна осведомителна организация.

По-рано Блинкън сподели в Сеул: " Ние сме надълбоко загрижени за военното съдействие сред КНДР и Русия ", добавяйки, че Съединените щати имат намерение, дружно със своите сътрудници, да " усилят натиска върху Москва , с цел да не трансферира военни технологии на КНДР. "

Министерството на външните работи на Северна Корея означи, че " сегашната администрация на Съединени американски щати изпитва мъчително омерзение към развиването на връзки сред самостоятелни суверенни страни, които са построени въз основа на приети правила на интернационалното право, в това число тъждество на суверенитета, взаимно почитание, невмешателство и взаимна полза. "

В изказването се изисква Вашингтон " да изостави враждебната си политика по отношение на двете страни и манталитета на Студената война и да спре политическите провокации, военните закани и стратегическия напън върху КНДР и Русия ".
 Блинкън надълбоко угрижен по отношение на военните връзки сред Русия и Северна Корея
Блинкън надълбоко угрижен по отношение на военните връзки сред Русия и Северна Корея

Съединени американски щати и съдружниците им Южна Корея и Япония осъдиха потокът от оръжия и военно съоръжение от КНДР към Русия

В него се акцентира, че съдействието сред КНДР, Русия и Китай " играе основна роля в отбраната на мира и стабилността освен на Корейския полуостров и в района, само че и в целия свят ".

" Без значение какво се споделя, връзките на другарство и съдействие сред КНДР и Русия, които се стремят към самостоятелност, мир и другарство, ще бъдат непрекъснато укрепвани и всеки опит на Съединените щати и техните васални сили да нарушат мира и стабилността на Корейския полуостров и района ще бъдат изправени пред уверено и координирано противопоставяне на Русия ", обобщава севернокорейското външно министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР