Проветряване на партийните редици, неочаквани имена и емблематични лица от

...
Проветряване на партийните редици, неочаквани имена и емблематични лица от
Коментари Харесай

Каква е стратегията на ГЕРБ за вота и защо залагат на нови емблематични лица?

Проветряване на партийните редици, непредвидени имена и емблематични лица от достоверната градска десница. Това е тактиката на ГЕРБ за идните парламентарни избори.

Разместване има и при водачите на основни листи. Кои са изненадите? По информация на Новините ON AIR огромната изненада в листите на ГЕРБ е Любен Дилов-син, който ще води в Бургас. За пръв път №1 в морския град няма да е от бургаските структури на партията.

В последния миг почетният ръководител на придвижване " Гергьовден " е изместил политолога Тома Биков, който също е от гражданската квота на партията. Ивайло Цветков - прочут още като " Нойзи ", и един от основателите на паметното списание " Егоист ", откъдето потегля ядрото на така наречен " градска десница ", няма да е лидер на многомандатен изборен регион, само че ще е втори в една от трите софийски листи.

Самият Нойзи отхвърли, че ще води листа от профила си във Фейсбук. Но не сподели дали се готви за народен представител от най-голямата партия

Привличането на знакови лица от десния политически набор, има ясна цел - ГЕРБ да рани съперниците си, счита политологът Димитър Ганев.

" Това не носи прилив на гласове, а тактически ход, който цели да отслаби друго поле ", разяснява той.

Такава е задачата и с привличането на почетния ръководител на придвижване " Гергьовден " Любен Дилов-син за лидер на листата на ГЕРБ в Бургас. Писател, публицист, безвъзвратен безгрижник и за многообразие - уредник на конкурс за еротични модели. Прочел повече от два вагона книги, Любен Дилов-син се чака да притегли част от гласовете на тези, които симпатизират на " ИТН ".

" Това пространство, в което обитава Любен Дилов-син, е с опит да отнеме от силата на партията на Слави Трифонов. Защото професионалната му биография е доста тясно обвързвана със Слави Трифонов ", добави Димитър Ганев.

Телефонът на Дилов е изключен, а от профила му в обществените медии излиза наяве, че сега се намира на екзотично място. Неочаквано е и наличието в листите на един от основателите на списание " Егоист ", от което потеглят и най-ярките представители на достоверната градска десница - Ивайло Нойзи Цветков.

На предходните парламентарни избори той беше лице на дясната коалиция " Нова република ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР