Проверява се дали и други полицейски служители са участвали в

...
Проверява се дали и други полицейски служители са участвали в
Коментари Харесай

Проверяват дали още полицаи за участвали в схемата за имотни измами в Русе

Проверява се дали и други полицейски чиновници са взели участие в схемата за имотни измами, по отношение на която в Русе бяха задържани служител на реда и още двама души. Това стана ясно на конференция, за която заяви Българска национална телевизия.

Разследва се незаконна група, занимавала се с имотни измами, най-често по повод ма лица в обществен риск. Групата е работила от ноември 2020 година досега.

" В Окръжна прокуратура-Русе е на произвеждане дело за 4 закононарушения - за проведена незаконна група с 3 лица, едно от които е забъркан служител на реда. Второто е за машинация с користна цел. Третото закононарушение е показване на неистинен документи за имотна полза, четвъртото е за неистинен публични документни ", изясни наблюдаващият прокурор Радослав Градев .

Разследването обгръща 5 имотни измами, като 4 от тях са осъществени посредством подправени наследство, а едната - с неистинен нотариален акт. " Схемата на осъществяване на закононарушенията е след правенето на това неистинско наследство, се посещава нотариус, при всеки случай е друг, който да разгласи саморъчните наследство. Впоследствие лицата, на които са завещани парцелите, продават парцелите на трети добросъвестни лица, по този начин ги заблуждават ", добави Градев.
 Арестуваха три лица, измежду които и служител на реда, за имотни измами в Русе
Арестуваха три лица, измежду които и служител на реда, за имотни измами в Русе

Те изготвяли подправени завети за скъпи парцели

" Имотите включват аграрни земи в землище на община Две Могили и неподвижен имот- апартамент на територията на гр. Русе ", сподели още той.

На 15 април 2024 година са осъществени 24 претърсвания и изземвания, четири от които - в служебни пространства в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Русе.

В хода на следствието са разпитани над 20 очевидци и са назначени голям брой експертизи, а на обвинените са повдигнати обвинявания, като те са арестувани за период до 72 ч.

Ролята на арестувания служител на реда в схемата е била да дава информация за набелязаните хора. " Установено е, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са предоставяли информация, като са употребявали осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи, като роднински връзки, данни, адреси, подписи ", съобщи Христо Христов , заместник-директор на дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР