Проверките за неплатени глоби стартираха и на Дунав мост при

...
Проверките за неплатени глоби стартираха и на Дунав мост при
Коментари Харесай

18 000 лв. са събрани за два дни от нередовни шофьори на Дунав мост

Проверките за неплатени санкции стартираха и на Дунав мост при Русе. Едва към 20 са водачите, които са отказали да платят, и са останали без книжки и коли.

Контролът се реализира взаимно от Гранична и Пътна полиция, като се ревизират леки коли, тирове и рейсове.

Системата започва преди два дни, а контролът се прави както на българска, по този начин и румънска територия.

Тъй като гишетата за овакантяване на България са в Гюргево, българските служители на реда нямат право да постановат наказания на непозната територия.

„ Няма по какъв начин на територията на друга страна ние да правим това нещо. Ако се наложи на някой жител да му бъде отнето удостоверение за ръководство, той ще бъде върнат на територията на България и тук надлежно ще се подхващат дейностите, които планува законът “, изясни шефът на Гранична полиция-Русе комисар Димитър Чорбаджиев.
Заради неплатени санкции: Вече е ясно по кое време ще ни лишават книжката на границата Шофьорите се тормозят по какъв начин ще се работи при служебните коли
Въпросният лидер се конвоира с автомобила си до пункта в Русе, където му се смъкват табелите и му се взема книжката.

Някои от водачите одобряват умерено инспекциите, защото настояват, че нямат санкции и няма от какво да се тормозят.

Според други системата не работи добре.

„ Не може аз да съм си платил, да демонстрирам платежното от банката, фишът, а те да ми споделят, че не се води в системата, да ми изгубят още два дни в КАТ “, разяснява Георги Ангелов.

От Пътна полиция са удовлетворени от резултатите. Връчени са 748 документа на стойност 104 450 лева, като през пост терминал са заплатени 256 документа на стойност 17 920 лева
Неплатените санкции към КАТ: Ще ревизират и пасажерите в рейсовете, напускащи страната На границата ще могат да връчват фишове и актове за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата
Съставени са и 21 акта за административно нарушаване, с лишаване на книжката и прекъсване от придвижване на автомобила, сподели началникът на бранш „ Пътна полиция “-Русе гл. контрольор Михаил Манов.

За момента на инспекции подлежат единствено българските жители. Очаква се на идващ стадий да бъдат обхванати и чужденците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР