Проверките са регулярни и няма нищо необичайно или тенденциозно в

...
Проверките са регулярни и няма нищо необичайно или тенденциозно в
Коментари Харесай

Румен Спецов за акцията в BILLA и OMV: Проверките са регулярни, нямат общо с конкретни компании

" Проверките са регулярни и няма нищо извънредно или преднамерено в тях. Те не са ориентирани към съответни компании. В рамките на своите пълномощия Национална агенция за приходите прави контролни дейности за да откри съблюдава ли се данъчното и осигурителното законодателство и прелюдия нов режим за авансово обявление “, това съобщи изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов във връзка инспекциите, осъществявани в търговски вериги в сряда.

 

Националната организация за приходите ревизира разнообразни търговски обекти в столицата и страната. Целта на контролните дейности е да се откри съблюдава ли се данъчното и осигурителното законодателство, както и ползва ли се режимът на наложително авансово обявление на артикули с висок фискален риск, който влезе в действие от 03 януари 2024 година, оповестиха от Национална агенция за приходите в публична позиция. Проверките се реализират взаимно с Агенция " Митници “ и БАБХ. 


Проверки се правят и в обекти на австрийските компании BILLA и OMV в цялата страна.

Министърът на финансите Асен Василев беше безапелационен, че няма напън и изясни, че инспекциите са регулярни и не са ориентирани против австрийския бизнес. Такива проверки се правят в още близо 700 други компании.

 

„ Проверките в тези две вериги са по линия на обезпечителни ограничения за бюджета. “, посочи той. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР