Проверките по Черноморието за спазване на съотношението между свободна и

...
Проверките по Черноморието за спазване на съотношението между свободна и
Коментари Харесай

Ангелкова обеща интензивните проверки на плажове да продължат

Проверките по Черноморието за съблюдаване на съотношението сред свободна и платена зона на плажовете ще продължат доста интензивно. Това съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова преди третата среща от поредицата полемики за балнео- и СПА дестинациите, съобщи „ Фокус “.

Тя добави, че по време на инспекциите се вършат и замервания от геодезисти.

Министърът добави, че в ръководеното от нея ведомство има сигнали, че на плажовете на „ Златни пясъци “ и на „ Несебър – юг “ не се позволяват туристи, които не са заплатили за шезлонг и чадър. От министерството обаче са създали инспекции и на двата плажа.

По отношение на „ Златни пясъци “ е открито, че свободната зона е 52%, т.е. повече от регламентираната. За свободната зона на плаж „ Несебър-юг “ също е изработен мониторинг и там условията са спазени. „ Ще създадем още един мониторинг “, сподели министър Ангелкова и увери, че не престават инспекции и по хотелите, с цел да се следи по какъв начин се извършват условията на Закона за туризма за сходството сред категорията им и качеството и размера на предлаганите услуги.

През май 2018 година страната ни е посетена от над 560 000 задгранични туристи . Министерството на туризма отбелязва растеж по този индикатор с 15% спрямо предходната година, съобщи още министърът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР