Проверки, свързани с правилата за паркиране и престой, в това

...
Проверки, свързани с правилата за паркиране и престой, в това
Коментари Харесай

Засякоха Мерцедес със 104 км/ч в Пловдив, глобата е 700 лева

Проверки, свързани с разпоредбите за паркиране и престой, включително и места, избрани за транспортни средства, обслужващи хора с трайни увреждания, се организираха в Пловдив през вчерашния ден за времето от 10 до 16 ч. Констатирани са 296 нарушавания по Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 56 броя АУАН, 224 фиша за налагане на санкция, както и 80 броя фишове, формирани по общинската разпоредба.

Установените нарушавания на разпоредбите за паркиране и престой са 207, като 17 от тях са за погрешно паркиране тук-там за хора с трайни увреждания. 12 са откритите водачи, управлявали механически неизправно МПС. Четирима са били без подложен предпазен колан. Същият брой водачи са глобени и за това, че са говорили по мобилен телефон.

Трима от тестваните водачи са направили нарушаване, като са минали на забранителен сигнал на светофарната уредба. Наложени са санкции за осъществени други нарушавания на още 66 души.

В хода на СПО чиновниците открили 10 водачи с неплатени санкции и са им връчили електронни фишове за налагане на санкция на обща стойност 850 лева, заяви plovdiv24.bg.

Униформените са открили и 90 нарушавания на водачи, свързани с превишена скорост. На улица " Васил Левски “ е открито МПС марка " Мерцедес “ да ръководи със скорост 104 км в час, като в закона за сходно нарушаване е планувана глоба от 700 лв. и три месеца отнемане на лидера от право да ръководи МПС.

За същото време чиновниците на бранш " Общинска полиция “ са репатрирали 30 броя погрешно паркирали МПС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР