Проверки с профилограф на автомагистралите и скоростните пътища започват от

...
Проверки с профилограф на автомагистралите и скоростните пътища започват от
Коментари Харесай

МРРБ ще измерва неравностите при магистралите и скоростните пътища

Проверки с профилограф на автомагистралите и скоростните пътища стартират от през днешния ден, 31 август.

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков ще участва на първата ревизия на Автомагистрала „ Хемус “, която ще се организира на сектор в гаранционен период, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

За инспекциите ще се употребява лазерният профилограф на Dynatest MARK IV, който е платен през 2008 година със заем от Световната банка и е доставен на Института по пътища и мостове. Апаратурата работи с лазерни сензори, мери неравностите на повърхностния пласт на пътната настилка според интернационален показател за неравности. Профилографът се обслужва от екип от двама индивида – лидер и оператор. В действително време операторът може да следи на екран стойностите от измерванията.

Институтът по пътища и мостове има Сертификат за акредитация № 197 ЛИ от 05.01.2023 година, годен до 01.04.2025 година, публикуван от ИА „ Българска работа за акредитация “, според условията на стандарт БДС EN ISO/IEC 17025:2018, в който са включени изпитвания на повърхностните качества на настилките със съответните стандарти и методики.

В инспекцията ще вземат участие също зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Найденов, както и началникът на отдел „ Обследване на пътища и градивни качества на настилките “ в Института за пътища и мостове инж. Светослав Каймаканов. ИПМ е част от структурата на Министерство на регионалното развитие.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР