Проверки на светещи гирлянди и коледна украса започнаха от Държавната

...
Проверки на светещи гирлянди и коледна украса започнаха от Държавната
Коментари Харесай

Изненадващи проверки в магазините за коледна украса и фойерверки

Проверки на светещи гирлянди и коледна декорация започнаха от Държавната организация за метрологичен и механически контрол. Тази заран изненадваща ревизия имаше в огромна верига магазини в столицата. Целта е да се откри има ли противоречие сред описанието и типа на предметите, с цел да се избегнат рискови произшествия.

Проверката беше осъществена в столичен магазин, който предлага огромен брой гирлянди, светлини и играчки за коледните празници.

Какво би трябвало да ревизираме и защо би трябвало да внимаваме? Най-важно е да прочетем упътването за приложимост. А в случай че имаме въпроси, можем да се посъветваме със чиновник на магазина.
Галя Бояджиева, " Надзор на пазара ", Държавна организация за метрологичен и механически контрол: Четете инструкцията за приложимост на български език, тъй като тя ще ви насочи по какъв начин да употребявате продукта, защо да го употребявате и естествено за безвредното му потребление. Гледайте да има нарисувана една къщурка. Това значи, че продуктът може да се употребява и на открито. А в случай че е поставена чертичка вътре в къщичката, това значи единствено за вътрешна приложимост.
Тук не бяха открити никакви несъответствия. Но при положение, че това стане, продуктът ще бъде спрян от дистрибуция за българския пазар. Виновен ще се държи производителят, а не дистрибуторът.

Много постоянно, в случай че продуктът не дава отговор на обозначенията на опаковката и условията за сигурна приложимост не са спазени, съществува заплаха за пораждане на пожари и произшествия. Затова съветът към потребителите е да ревизират деликатно стоката, която купуват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР