Проверката, която полицията в Пловдив извършва по преписка на Районна

...
Проверката, която полицията в Пловдив извършва по преписка на Районна
Коментари Харесай

Вместо агресията на "Възраждане" полицията в Пловдив разследва порнографски ли е филмът "Близо"

Проверката, която полицията в Пловдив прави по кореспонденция на Районна прокуратура не е за агресивното държание на членове и симпатизанти на " Възраждане ", за навлизане в частна благосъстоятелност и опит за лишаване на права поради опита за разстройване на прожекция на кино лентата " Близо " в средата на предишния месец, а за " разпространяване на нецензурен материали ". За това оповестява.

" С две думи инспекцията е за разпространяване на нецензурен материали, а не за хулиганска демонстрация на агитката на " Възраждане " в киното ", написа изданието.

На 15 юни т.г. ривърженици на " Възраждане " нападнаха прожекция на " Близо " в Пловдив след сходна акция в София. Филмът е нва белгийския режисьор Лукас Донт и бе част от френскоезичната стратегия към фестивала " Франкофоли ".

 " Тази уродлива сган да бъде унищожена ": Защо страната не реагира на опасността " Възраждане "

Агитката тогава беше отпред с депутата Емил Янков. Част от последователите са носели така наречен " георгиевски лентички ", които са характерен знак на последователите на комунистическия някогашен Съюз на съветските социалистически републики и Владимир Путин. Тогава се оказа, че нито един от агитката не е гледал кино лентата, а мнението им за него е образувано от преразкази на наличието му във " Facebook ".

Няколко дни по-рано, на 11 май,, като тогава съумяха да я осуетят, както и във Варна на 23 юни.

На 15 юни шумна група с тениски на извънредно лявата проруска политическа групировка " Възраждане " нападнаха прожекцията на кино лентата " Близо " в Дома на науката и техниката Пловдив. Те не просто се опитваха да не позволяват фенове до киносалона, а упражниха и вербална експанзия против тях.

" Сега обаче полията се интересува дали филмът " Близо " е бил прожектиран на 14 юни и по какъв метод киното се е сдобило с лентата, притежател на премия от кинофестивала в Кан, написа " Под тепето ". Проверката би трябвало да посочи още по какъв мотив е предаван и дали са спазени всички нормативни условия за прожектирането му ".

 Разгневилият Разгневилият " Възраждане " филм " Близо " завоюва премията на Европейския парламент

Пловдивското издание цитира и юрист Стефан Левашки, който споделя, че следствието за разпространяване на порнография с прожекцията на " Близо " е " цялостен юридически парадокс ".

Според него крадецът вика дръжте крадеца. " Вместо да проверяват офанзивите на " Възраждане ", правоохранителните органи се пробват да внушат, че е е прожектиран нецензурен материал с потребление на разположение ненавършило 18-годишна възраст, споделя Ленашки. Това е цялостен скандал! Правоохранителните органи влизат в ролята на морални цензори и третират награден в Кан филм като порнографско наличие. Това е неуместно ", споделя още Левашки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР