Проверка за наличие на немлечни мазнини в млечните продукти и

...
Проверка за наличие на немлечни мазнини в млечните продукти и
Коментари Харесай

Акция в търговската мрежа: Проверяват истинско ли е сиренето

Проверка за съществуване на немлечни мазнини в млечните артикули и дали продуктите подхождат на посочените данни в документите на производителите започнаха специалисти от Българската организация по сигурност на храните и Асоциация " Активни консуматори ", заяви БНР.

Вземаме проби няколко години поред за съществуване на немлечни мазнини в млечните артикули и дали подхождат по физико-химични индикатори, по софтуерните документи на производителите. Колегите разказват в протокол имитиращите артикули, които не са авансово опаковани. Ще ги възбранят от реализация, ще уведомим сътрудниците от регионалните дирекции по сигурност на храните на територията, на която се намират предприятията за предприемане на ограничения към тези производители на имитиращи артикули, изясни доктор Райна Иванова от Агенцията по храните.

Съгласно условията на законодателството имитиращите артикули би трябвало да бъдат пакетирани от производителя.

" " Активни консуматори " предложиха от кои артикули да вземем проби. Те се взимат от неотворени кутии, които се отварят в наше наличие. Пробите ще бъдат занесени за лабораторно тестване ", добави доктор Иванова.

Във фирмен магазин за млечни артикули, продавачката се опита да осуети инспекцията. Тя разгласи, че обектът не работи и го заключи, като за минути трансформира в заложници съумелите да влязат в магазина представители на асоциацията.

Окончателните резултати ще бъдат подготвени до няколко дни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР