Проверка на областния управител на Ловеч Виктор Стойчев е установила,

...
Проверка на областния управител на Ловеч Виктор Стойчев е установила,
Коментари Харесай

Строежът на „Хемус“ на Боаза и Плевен изостава

Проверка на регионалния шеф на Ловеч Виктор Стойчев е открила, че секторът на Автомагистрала „ Хемус “ сред пътните възли „ Боаза “и „ Плевен “ се строи, само че с по-бавни темпове от плануваното. Според изпълнителите на обекта работата ще бъде ускорена от началото на март, с цел да се навакса изоставането, съобщи БНР.

Виктор Стойчев разясни, че е бил на обиколка по ЛОТ-2 – секторът, който е и най-тежкият за строителство поради мощно пресечения терен.

„ Строи се на автомагистрала „ Хемус “ макар компликациите. В момента се издигат колоните на най-дългия виадукт, по този начин и изкопни действия. Работят интензивно по депонирането на скална маса, която да служи за основа на бъдещи сектори. Уверението на техническите лица, ръководещи обекта е, че след 1 март ще ускорят темповете и ще наваксат забавянето все още на ЛОТ-2″, разясни той.

Стойчев добави, че съгласно строителите, ЛОТ-2 би трябвало да бъде приключен до две години. Почти са подготвени ЛОТ-ове 1 и 3: „ Трасето е очевидно. Остават довършителни действия по тях, само че не могат да бъдат пуснати в употреба, без ЛОТ-2 да съществува “.

Строителите са отчели, че построяването на новите сектори от автомагистралата се бави поради финансирането и дефицита на работна ръка.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР