Провеждането на следващия мач на единствения български ас от световен

...
Провеждането на следващия мач на единствения български ас от световен
Коментари Харесай

Контузия спира Багата за мач срещу Марчин Тибура в UFC

Провеждането на идващия мач на единствения български ас от международен сан в ММА Благой Иванов-Багата се отсрочва за неопределен срок.

Битката в осмоъгълника на нашия войник против поляка Марчин Тибура в церемония на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства - UFC, е анулирана, научи.

Причината - травма в лявото коляно на Багата. Тя пречи на 34-годишния Иванов да тренирна обикновено и надлежно да се приготвя за дуела с Тибура в тежката категория на UFC.

След обзор при експерт е станало ясно, че казусът очевидно не може да бъде изчистен в близко време, като следва той да се конкретизира. Това е довело и до решението за анулация на борбата сред Багата и Тибура.

На българина следва лекуване и възобновяване по пътя към първа борба през актуалната година.

Официално не бе оповестено по кое време ще мерят сили в клетката Иванов и Тибура, откакто стана ясно, че двамата са дали единодушието си за мач посред им. Очакваше се това да се случи в галата на UFC, която би трябвало да се организира по проект на 27 март.

При този вид борбата на Багата и поляка щеше да е част от вечер с два конфликта за шампионски пояси.

Носителият на този в категорията на Иванов - Стипе Миочич (САЩ), ще пази международната си купа против камерунеца Франсис Нгану.

В категория “перо” първенецът от Австралия Алекс Волкановски се изправя против кандидата Браян Ортега, който е с американско и мексиканско поданство.

В настоящата класация на тежката категория на UFC Благой Иванов заема 13-ата позиция, а Мачей Тибура е с 2 места по-назад.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР