Проведените днес сутринта разговори между ръководствата на Комисията за финансов

...
Проведените днес сутринта разговори между ръководствата на Комисията за финансов
Коментари Харесай

Бул Инс ще плати обезщетенията за катастрофата край Своге

Проведените през днешния ден сутринта диалози сред управленията на Комисията за финансов контрол (КФН) и застрахователната компания " Бул Инс " АД очевидно са дали своя резултат.

След тях застрахователното сдружение даде конференция и популяризира прессъобщение, от които стана ясно, че компанията е подготвена да заплати компенсациите на околните на починалите в злополуката край Своге.

В известието до медиите се споделя следното: " Управителният съвет на сдружението взе решение да почете предявените искания, като обезщети околните на починалите в злополуката край град Своге. "

Компанията продължава: " Независимо от нашата увереност в правотата на защитаваната позиция, поставихме моралните правила над юридическите условия, тъй като считаме, че човешкият живот не коства нито 10 лева, нито 50 хиляди лева "

В тази връзка " Бул Инс " се обръща към всички наранени лица с молба да предявят своите искания в офисите на компанията.

От " Бул Инс " обявиха, че съществува действителна нужда от по-строга регулация и надзор при осъществяване на публичния транспорт.

Застрахователят разгласи, че ще реагира съответно при всяка злонамерена обява или манипулативно изказване, уронващи престижа на компанията.

В продължение компанията прикани всички застраховани лица да се обръщат непосредствено към своите застрахователи в случаи на настъпили застрахователни събития, а не да употребяват услугите на съмнителни медиатори и представители на организации, преследващи персонален интерес.

Припомняме, че през вчерашния ден, 21 май, фамилиите на починалите при случая изпратиха отворено писмо до премиера Борисов, омбудсмана Манолова и ръководителя на КФН Бойко Атанасов. В него те изясняват, че застрахователната компания " Бул Инс " АД е изпратила на някои от околните на починалите сумата от 10 лв. вместо полагащите се по закон най-малко 50 000 лв.. Писмото може да прочетете тук.

В тази връзка малко по-късно от КФН обявиха, че минималната сума за погашение по застраховката съгласно Кодекса за застраховането е 50 000 лева за всеки пасажер. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР