Проведената на 19 май акция срещу полицаи от Трето районно

...
Проведената на 19 май акция срещу полицаи от Трето районно
Коментари Харесай

Ексшефът на вътрешните в МВР: Натискаха ме за арести без док...

Проведената на 19 май акция против служители на реда от Трето районно в Пловдив е станала причина за освобождението на шефа на дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи Стефчо Банков. Това заяви самият той пред медиите, като открехна завесата и за някои детайлности.

Банков твърди, че бил натискан от министър Бойко Рашков, защото не задържал шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев. А трябвало да го арестува поради акцията против шефа на Трето районно управление (на МВР), който прикривал доказателства.

" Безпрецедентен напън да задържа чиновници на Министерство на вътрешните работи, за които няма никакви доказателства ", сподели Банков. И разясни, че доказателствата по случая са в прокуратурата. По думите му Рашков обаче упорствал Рогачев, който е в болнични, да бъде арестуван в болничната си стая за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

" Бях поканен на освободя самичък поста шеф на " Вътрешна сигурност ". Няколко часа по-късно бях преназначен да подкрепям министъра за изборите. Не мога да откажа, това е краткотрайно преназначена служба. Тоест като изчистване на неуместните длъжности “, сподели още пред медиите някогашният към този момент началник на вътрешните ченгета.

" Вътрешна сигурност " в никакъв случай не е подслушвала политици и инспекциите ще го потвърдят. Ние сме разследвали чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че политици - не. Този памфлет е един пиар, политици в никакъв случай не сме подслушвали. В момента в дирекцията тече инспекция по предписание на министър Рашков. От подслушваните служители на реда никой не е приказвал с политици ", уточни още Банков.

Той изясни, че поради натиска върху него е вдигнал кръвно и си е взел 5-дневен болничен. Нямал и право да откаже преназначението си. Сега той ще подкрепя министъра в звеното за подготовка на изборите. Самата заповед му била връчена на 21 май, петък, след 15,30 часа, и то не от министър Рашков, а от неговия заместител Енчо Мирчев, оплака се Банков. И добави, че бил жертва на " същите репресивни дейности " през 2013 година, когато Мирчев бил началник на Човешки запаси.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР