Проведената анкета показва, че почти 2/3 от избирателите искат разпускане

...
Проведената анкета показва, че почти 2/3 от избирателите искат разпускане
Коментари Харесай

Социологическо проучване: 2/3 от германците искат ново правителство. Само 19% биха гласували за партията на Шолц

Проведената анкета демонстрира, че съвсем 2/3 от гласоподавателите желаят разформироване на ръководещата коалиция в Германия. Анкетата идва незабавно след числата от друго изследване, които демонстрират, че болшинството германци са недоволни от канцлера Олаф Шолц и неговото държавно управление.

Анкетата на " Билд " пристигна ден откакто обособена анкета сподели, че болшинството от германците са недоволни от канцлера Олаф Шолц и обединението. В тази анкета (за работата на Шолц и неговото правителство) 64% от германците споделиха, че промяната на държавното управление ще направи страната по-добро място.

Само 22% декларират, че са удовлетворени от работата на Шолц като канцлер,

70% споделят, че са недоволни от работата на Шолц.

Само 10% споделят, че актуалната коалиция - лявоцентристките Социалдемократи (SPD), Зелените и Неолибералните свободни демократи (FDP) - се оправя по-добре, до момента в който 49% считат, че е по-зле.

Още неприятни вести за обединението.

По-рано социологическото изследване на Politbarometer, оповестено от немската изследователска група Forschungsgruppe Wahlen (Група за проучване на изборите) от името на публичната телевизия ZDF, също сподели недоволството на гласоподавателите от Шолц.

51% са недоволни от представянето му като канцлер, а 58% считат, че държавното управление не си прави добре работата.

SPD на Шолц има исторически слаба поддръжка. Само 19% декларират, че биха дали своят вот за партията, в случай че изборите предстоят, като за Зелените са 15%, а за FDP - 7%.

Съгласно данните от изследването блокът ХДС/ХСС получава поддръжката на 26% от гласоподавателите, до момента в който считаната за крайнодясна Алтернатива за Германия (AfD) печели 19%.

Крайнодесните издават избирателен военен зов.

Лидерът на AfD Крупала в събота сподели, че делът на гласоподавателите на AfD се е нараснал от 10,3% на общите избори през 2021 година до 21% през последните месеци.

„ Трябва да разделим ХДС на половина “, добави той, като също по този начин назова Зелените „ най-опасната партия “ за страната, която би трябвало да бъде смачкана.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР