Защо неуспехите на Русия в Украйна могат да бъдат победа за Северна Корея

...
Провалите на Русия на бойното поле в Украйна може да
Коментари Харесай

Провалите на Русия на бойното поле в Украйна може да се превърнат в победа за Северна Корея.

Това е гледната точка на анализаторите, които казват, че евентуална среща между Ким Чен Ун и Владимир Путин може да доведе до това, че Пхенян ще се сдобие с оръжия, до които са му забранили достъпа две десетилетия санкции на ООН.

В понеделник Съветът за национална сигурност на САЩ заяви, че преговорите за оръжия между Русия и Северна Корея „активно напредват“, след като руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети Пхенян през юли в опит да го убеди да продаде артилерийски боеприпаси на Москва.

САЩ също смятат, че може да има среща Путин-Ким в близко бъдеще.

Ако се осъществи, подобна среща ще се случи, след като повече от година и половина война в Украйна остави руската армия опустошена, изтощена и нуждаеща се от доставки.

Това също ще дойде след 17 години санкции на ООН, насочени към възпрепятстване на способността на Северна Корея да изгради напълно функциониращи ядрени оръжия и сили за балистични ракети.

„Тази [среща] е много важно развитие, ако продължи напред“, каза Лейф-Ерик Ийсли, професор по международни изследвания в Женския университет Ewha в Сеул. „Русия разполага с военната технология, която Ким иска за своите програми за незаконно изстрелване на сателит и доставка на ядрени оръжия.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР