Провалената организация по изтеглянето на американската армия и подценяването на

...
Провалената организация по изтеглянето на американската армия и подценяването на
Коментари Харесай

2 трагични грешки на Байдън

Провалената организация по изтеглянето на американската войска и подценяването на скоростта, с която талибаните могат да завземат нова територия, са трагичните гафове на Джо Байдън в Афганистан. Това написа в своя публикация " Политико ", съобщи организация БГНЕС.

Според изданието, решението за евакуиране на войските от Афганистан след двадесетгодишна война е изцяло целесъобразно. Късогледството на американската администрация обаче е довело до обстоятелството, че към 3 000 бойци в този момент би трябвало да бъдат изпратени в Кабул, с цел да приготвят евакуацията на чиновниците на американското посолство. Според " Политико " това е същинско злополучие.

„ Нещата станаха толкоз зле, че специфичният делегат на Съединени американски щати Залмай Хализад моли талибаните да не нападат посолството, в случай че столицата бъде завзета “, написа създателят на обявата Алекс Уорд. Той напомня думите на някогашния чиновник на Пентагона по време на президентството на Барак Обама, Джон Ханс, който заключава, че прекратяването на една война изисква същата съобразителност и старания като постигането на победа в нея.

Отбелязва се, че държавното управление на Съединени американски щати в действителност е предвиждало завладяването на Афганистан от талибаните, само че не е очаквало това да се случи с такива бързи темпове, изключително скорошното завладяване на втория и третия по величина градове. Въпреки че доста политици и общественици интензивно се застъпваха за изтеглянето на американските войски и по тази причина поддържаха самодейността на Байдън, създателят заключава, че окончателното решение въпреки всичко е зависело напълно от него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР