Провал. Всеки се ужасява от тази дума, особено предприемачите и

...
Провал. Всеки се ужасява от тази дума, особено предприемачите и
Коментари Харесай

Провалът като катализатор на промяна

Провал. Всеки се ужасява от тази дума, изключително бизнесмените и изпълнителните шефове. Тя ги стресира и тревожи повече, в сравнение с би трябвало. Дори на най-умните и съумели бизнесмени от време на време се провалят. Уверявам ви, аз самият имам опит в това.

Провалът може да ви повали или да ви извиси. Случва ли се да ви стъписа и обърка? Или ви подтиква към самоанализ и предпочитание да приложите научените уроците? Най-важното е по какъв начин ще продължите оттук насетне. За всеки човек на тази земя, неуспехът може да бъде един от най-важните уроци, освен в бизнеса, само че и в живота.

Ето няколко значими поучения, които си извлякох от неуспехите. Ако се вслушате в тях, може би ще предотвратите и своите:

1. Провалът ни принуждава да мислим друго

Без неуспехите, щяхме да вършим същото нещо още веднъж и още веднъж. Та за какво би ни притрябвало да се променяме? Но в случай че употребявате един и същи метод към проблемите, ще се придържате към инструментите и тактиките, за които знаете, че дават резултат, без даже да се замисляте за нуждата за радикална смяна. И въпреки всичко, съперниците ви ще намерят хиляди способи да ви засенчат, тъй като те към този момент са се проваляли, изоставайки от вас на пазара, и желаят да основават нововъведения. А последните са една от непланираните чеда на неуспеха.

2. Провалът в една сфера може да значи триумф в друга

Предприемачите постоянно сме вманиачени по това, да бъдем „ първи “, т.е. да си извоюваме максимален пазарен дял в избрана промишленост. Но наблюденията ми върху начинаещи и огромни компании сочат, че да се провалиш като търговски водач в една област може да докара до огромни триумфи в други сфери.

Например, спомнете си първите войни сред интернет търсачките. Някога се очакваше, че с помощта на своята,  Yahoo  ще бъде най-голямата компания в света. Въпреки това, през 1998 се появи  Гугъл , която през 2000 набра известност с помощта на своя равен интерфейс и простоват дизайн. Така  Yahoo  загуби инерцията си и хората от компанията се пренасочиха към пазара за генериране на наличие. Въпреки че беше една от първите и най-стари търсачки,  Yahoo  се провали пред  Гугъл . Но компанията обърна неуспеха в триумф и в този момент е един от най-големите снабдители на наличие в света.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР