Проукраинските сили извършват нахлувания на руска територия, временно превземайки село

...
Проукраинските сили извършват нахлувания на руска територия, временно превземайки село
Коментари Харесай

Руски групи против Путин организират нови трансгранични нападения в Русия

Проукраинските сили правят нахлувания на съветска територия, краткотрайно превземайки село в граничния регион на Курск, което припомня сходни интервенции напролет на 2023 година, само че се случва в доста друг боен и политически подтекст.

Базираните в Украйна съветски милиции още веднъж са в офанзива, организирайки презгранични набези тази седмица на съветска територия. Проукраинските сили даже обявиха във вторник, 12 март, че са поели цялостен надзор над руско село. Легионът за независимост на Русия (FRL), формиран основно от съветски бойци срещу Путин, разгласява видео, показващо по какъв начин съветски бойци дезертират от Теткино, община в региона на Курск, от съветската страна на границата.

Сили от други проукраински групировки – Руският доброволчески корпус и Сибирският батальон – също оповестиха нахлувания в областите Курск и Белгород. Тези офанзиви са осъществени с поддръжката на " танкове, бронирани транспортни средства и дронове ", съгласно анализатори от Института за проучване на войната, основана в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР