Проучвателните работи на италианско-френското предприятие Eni-Total във водите на Средиземноморския

...
Проучвателните работи на италианско-френското предприятие Eni-Total във водите на Средиземноморския
Коментари Харесай

Не намериха достатъчно газ до бреговете на Кипър

Проучвателните работи на италианско-френското дружество Eni-Total във водите на Средиземноморския остров не приключиха с триумф, защото не бе открит задоволително природен газ за употреба , съобщи AFP.

Откриването на газово поле край югоизточното крайбрежие на Кипър през 2011 година увеличи очакванията на страната да се трансформира в районен енергиен състезател, само че наподобява би трябвало да се намерят повече запаси, с цел да се направи плануваният терминал на сушата финансово жизнерадостен.

Кипърският министър на енергетиката Георге Лакотрипис съобщи, че данните от изследването въпреки всичко удостоверяват съществуването на природен газ в изключителната икономическа зона на страната. Предварителните оценки обаче демонстрират, че количеството не разрешава започването на планувания план.

Никозия възнамерява да построи цех за полутечен природен газ, който да разреши експорт в Азия и Европа, само че за момента това наподобява малко сложна задача.

Американският колос ExxonMobil заяви предходната седмица, че възнамерява две изследвания през втората половина на 2018 година за търсене на петрол и газ от южния бряг на острова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР