Проучвания показват, че препарат срещу ревматоиден артрит - барицитиниб ()

...
Проучвания показват, че препарат срещу ревматоиден артрит - барицитиниб ()
Коментари Харесай

Ново лекарство срещу COVID-19 с добър ефект в комбинация с ремдесивир

Проучвания демонстрират, че препарат против ревматоиден артрит - барицитиниб () в композиция с " ремдесивир " дава доста положителни резултати за лекуване на COVID-19. Терапията може да понижи доста смъртноста при приети в болница възрастни пациенти от приблизително до тежко положение. Самото лекарство - барицитиниб, към този момент получи утвърждение за приложимост от Американската организация за надзор на храните и медикаментите.
Още при започване на февруари 2020г. авторитетното разгласява изследване, което твърди, че барицитиниб може да понижи способността на ковид да инфектира белодробните кафези. 
Научното пояснение на екип от в сп. Lancet:
Повечето вируси навлизат в клетките посредством рецептор-медиирана ендоцитоза. Рецепторът, който 2019-nCoV употребява за заразяване на белодробни кафези, може да бъде ACE2, протеин на клетъчната повърхнина на клетките в бъбреците, кръвоносните съдове, сърцето и, което е значимо, белодробните AT2 алвеоларни епителни кафези (фигура). Тези AT2 кафези са изключително предразположени към вирусна зараза. Един от известните регулатори на ендоцитозата е AP2-свързаната протеин киназа 1 (AAK1). Нарушаването на AAK1 може от своя страна да прекъсне прекосяването на вируса в клетките, а също и вътреклетъчното събиране на вирусни частици.
При барицитиниб имаме същото свързване. Тъй като плазмената централизация на лекарството при лечебно дозиране (или като 2 mg, или 4 mg един път дневно) е задоволителна за инхибиране на AAK1, създателите на изследването оферират тя да бъде тествана, като се употребява подобаваща популация от пациенти с 2019-nCoV, с цел да се понижи и вирусното нахлуване, и възпалението при пациенти с вирусна пневмония.
FDA предложи потреблението му при лекуване на пациенти с COVID-19
До скоро резултатът от лекуване с барицитиниб не беше доказан, само че преди дни Американската организация по надзор на храните и медикаментите   позволи с COVID-19 девет месеца след публикуването на първичната догадка на BenevolentAI.
 Академик изясни по кое време да вземаме витамини поради COVID-19 и сподели за ново лекарство Академик изясни по кое време да вземаме витамини поради COVID-19 и сподели за ново лекарство
Когато сте здрави, когато нямате клинични признаци, вземате витамини и стимулатори. Когато имате признаци, не го вършиме сами, тъй като м...
Лекарството за ревматоиден артрит, притежавано и продавано от Eli Lilly под комерсиалната марка Olumiant ™, към този момент е позволено за приложимост в композиция с ремдесивир при приети в болница пациенти с COVID-19, които се нуждаят от спомагателна кислородна или инвазивна механична вентилация.
Решението на FDA се базира на клинични данни, оповестени от изследване в. В него се учи въздействието на комбинирано лекуване - барицитиниб с ремдесивир. Контролно изследване ACTT-2 включва повече от 1000 приети в болница пациенти. То е почнало на 8 май за оценка на ефикасността и сигурността на барицитиниб плюс ремдесивир по отношение на ремдезивир независимо и се е провело извършен в 8 страни, в това число Англия.
Проучването на NIAID демонстрира, че делът на пациентите, стигнали до вентилация (неинвазивна или инвазивна) или са умряли до ден 29 от болестта, е по-нисък при барицитиниб в композиция с ремдесивир - едвам 23%, в съпоставяне при терапия единствено с ремдесивир - 28%.
Има общо 35% по-ниска смъртност в групата, приемаща барицитиниб (5,1% против 7,8%) .
Това понижаване на смъртността е по-силно изразено при пациенти, получаващи О2, защото смъртността на 29-ия ден е била с 60% по-ниска при тези на спомагателен О2 и 43% по-ниска при тези при високотоков О2 / неинвазивна вентилация.
 В Италия стартират клинични тествания за ново лекарство против COVID-19 В Италия стартират клинични тествания за ново лекарство против COVID-19
Италианската организация по медикаментите (AIFA) позволява клинично изпитване за ралоксифен за пациенти с леки симтоми на Covid-19, лекувани...
Оказва се, че и комбинацията от двете медикаменти съкратява с 1 ден времето до възобновяване на пациентите и тяхното изписване от болница. Това се случва 12,5% по-често при тази терапия, в сравнение с при лекуване единствено с ремдесивир.
Най-голям е резултатът от това лекуване при възрстни пациенти, нуждаещи се от спомагателен О2, и при такива, нуждаещи се от О2 с висока дебит / неинвазивна вентилация.
Препоръчителната доза при болнично лекуване, разрешена от FDA, е барицитиниб 4 mg един път на ден, перорално, в продължение на 14 дни или до изписването от болничното заведение. Разбира се в композиция с ремдесивир и под лекарско наблюдаване.
Паралелно изследване даде още по-добри резултати
Междувременно, редом вървят още 13 изследвания в международен мащаб изследват резултата от лекуването на пациенти с ковид с барицитиниб.
 Работещо лекарство против ковид в първична фаза - с български принос Работещо лекарство против ковид в първична фаза - с български принос
В целия свят напъните да бъде открит лек против новия ковид SARS-CoV-2, който провокира заболяването COVID-19, стават все по-големи....
Екип от специалисти от Karolinska Institutet в Швеция, в което са взели участие откриватели от Complejo Hospitalario Universitario de Albacete потвръди със свое изследване преди дни, че " барицитиниб "   може да блокира навлизането на вируси и да понижи смъртността при пациенти в приблизително до тежко заболяване COVID-19. 
" Имаме удоволствието да съобщим за 71% понижение на смъртността за групата, получила барицитиниб в допълнение към общоприетите грижи. Тези резултати са изключително обнадеждаващи, като се има поради, че проучването включва огромна група пациенти в преклонна възраст, група, която постоянно се изключва при други изследвания ", изяснява Волкер Лаушке, създател на създаването, доцент по медицина и създаване на медикаменти в Катедрата по Физиология и фармакология от Karolinska Institutet.

A clinical study of 601 patients in Italy and Spain suggests the JAK inhibitor baricitinib may enhance survival in patients with severe – especially elderly ones – primarily by blunting. Read more:
— Science Advances (@ScienceAdvances)
В изследването 83 приети в болница пациенти в Италия и Испания с пневмония, породена от COVID-19, са лекувани с барицитиниб в допълнение към общоприетите грижи. При 17% от тях резултатът е неподходящ - гибел или инвазивна механична вентилация. Което е 2 пъти по-малко спрямо друга група от 83 пациенти, получили единствено нормалното лекуване и грижи против коронавирусната зараза (35%).
В проучването, оповестено в списание " ", учените отглеждат дребни човешки органи в лабораторията, наречени органоиди, с цел да изследват по какъв начин тъкмо лекарството може да се бори с COVID-19. Констатациите разкриват, че въпросното лекарство може да помогне по два метода: понижаване на увреждането на органи, породено от инфектиране, и блокиране на вируса да попадне в човешките кафези.
 Русия патентова лекарство за COVID-19 Русия патентова лекарство за COVID-19
Федералната организация за биомедицинска помощ (FMBA) в Русия е патентовала лекарството „ Лейтрагин ”, което може да предотврати...
Пациентите, които са имали междинна възраст 81 години, понасят лекарството добре с понижено инфектиране от първите дни на лекуването, съгласно откривателите.
Съобщаваните по-рано странични резултати от продължителната приложимост на барицитиниб, в това число коагулопатия и тромбоза, не са били явни при нито един от пациентите, евентуално заради лекуване с антикоагуланти.
Ревматолози изричат опасения
" От началото на пандемията ние като ревматолози се интересувахме от класа на инхибиторите JAK като вероятност за лекуване на COVID-19, само че бях сюрпризиран, че барицитиниб е утвърден въз основа на толкоз малко данни - най-малко това, което сме виждали до момента - защото по-подробните данни към момента не са налични за нас “, сподели Касандра Калабрезе, DO, от отделението по ревматологични и имунологични болести в клиниката в Кливланд,. „ Имаме опасения по отношение на сигурността на този клас медикаменти при сериозно заболели пациенти. "
Скоро се чакат и още по-подробни данни от изследвания за комбинираното лекуване на COVID-19 с барицитиниб с ремдесивир.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР