Проучване в САЩ е определило колко на брой известни на

...
Проучване в САЩ е определило колко на брой известни на
Коментари Харесай

Изследвания в САЩ: 21 лекарства имат действие срещу COVID-19, изглежда болестта не се предава от майка на новородено

Проучване в Съединени американски щати е определило какъв брой на брой известни на човечеството лекарствени молекули имат въздействие върху новия ковид SARS-CoV-2 и предизвикваната от него болест COVID-19. Данните от научния труд са оповестени в списание Nature.
В проучването са проучени 12 000 молекули, които са познати в клинично-стадиен стадий или са утвърдени от Американската организация по храните и медикаментите. От тях са открити 100 молекули, които оказват възпиращ резултат върху COVID-19, в това число общо 21 медикаменти, които също въздействат върху новия ковид, съгласно количеството доза, което се ползва.
От въпросните 21 медикаменти, 13 може да се ползват в концентрации, които са търпими от човек. В това число влизат инхибиторът PIKfyve киназа апилимод 2–4, който е създаден поради взаимоотношението си с ензима PIKfyve и инхибиторите на цистеиновата протеаза MDL-28170, Z LVG CHN2, VBY-825 и ONO 5334. Апилимод е инхибитор за автоимунни болести като улцерозен колит (Болестта на Крон) и ревматоиден артрит.
Въпросните инхибитори са посочили положително деяние против SARS-CoV-2 в лабораторни условия. Специално инхибиторът PIKfyve апилимод е показал антивирусен резултат при инфектирана просвета от човешки белодробни кафези.
Междувременно в списание Lancet има друго американско изследване, извършено в интервала 22 март – 17 май, 2020 година, в три лечебни заведения в Ню Йорк. То касае предаването на новия ковид от към този момент болна родилка на новородено. Оказва се, че 116 родилки са били с COVID-19, като те са родили общо 120 бебета и до 24 часа след раждането нито едно новородено не е било инфектирано, като бебетата са били тествани с PCR тест! В рамките на сред 5 и 7 дни след появяването си на бял свят, 82 от общо 120 бебета още веднъж са тествани и отново при нито едно не е открита болест с COVID-19. След 14 дни живот са изследвани 72 от тези 120 новородени и още веднъж при нито едно няма позитивен резултат за COVID-19. Нито едно от изследваните бебета не е имало и признаци на COVID-19 т.е. да има подозрения за подправено негативен тест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР