„Проучване в Италия доказа, че вирусът COVID-19 вирее във фините

...
„Проучване в Италия доказа, че вирусът COVID-19 вирее във фините
Коментари Харесай

Ето къде още опасно вирее коронавирусът

„ Проучване в Италия потвърди, че вирусът COVID-19 вирее във фините прахови частици, които се популяризират във въздуха. Обеззаразяването на въздушната среда е доста значимо. Има методика, в която България е пионер – „ озониране на въздуха”. Това е известно от дълго време, не го откриваме в този момент. Такава процедура би била доста полезна”, изясни в изявление за Нова телевизия кардиологът проф. Иво Петров.

Той счита, че моментът с огромния брой новозаразени идва като изтрезняване за нас. „ Това е нова зараза, нещо, с което не сме се срещали преди. Именно това е и повода за огромния брой инфектирани. Хубаво е, че по натурален метод измежду нас остават единствено по-малко нападателните разновидности на вируса. По-агресивните си отиват, за жалост, с хората, които умират”, споделя професорът.

Той прибавя, че както към този момент знаем, при доста от случаите на зараза не се следи симптоматика.

„ Смъртността изрично е по-ниска от тази първоначално. Вирусът е единствено една парченце и има потребност от наша жива клетка, с цел да може да се популяризира. Нужно е да го приемем, с цел да ни разболее. За да не го приемем, е нужно да следваме рекомендациите за това”, прибавя проф. Петров.

Според експерта екстремно-рестриктивните ограничения не би трябвало да бъдат връщани още веднъж поради множеството случаи на инфектирани. „ По-скоро болестта би трябвало да бъде ограничавана в клъстерите”, споделя той.

Професорът счита, че не се намираме във втора вълна на болестта, а протичащото се е израз на разпространяването на вируса в затворени общества, където той се предава по-лесно поради по-близките контакти. Той прибавя, че и броят проби е значим за резултатите. „ В началото, когато се изследваха единствено хора в лечебните заведения, тези без симптоматика оставаха отвън статистиката”, споделя Петров.

Кардиологът изясни, че в Щатите измежду медицинския личен състав се изследват единствено тези, които имат признаци. „ Само те са отстранявани от работния развой. Ако се направи всеобщо тестване ще се открие, че има доста инфектирани. Но при огромна част от нас този вирус ще мине без да имаме някакви симптоми”, споделя Петров.

Той прибавя, че има мнения, че ефикасна ваксина ще бъде основана доста мъчно. Това е поради разновидността на вируса. „ В медицината в никакъв случай няма абсолютност. Няма да има медикамент, който да ни защищава на 100%. Ще има такива, които да вършат болестта по-малко опасна”, споделя Петров.

Професорът изясни, че лечебните заведения у нас са доста по-подготвени към този миг и не счита, че може да настъпи рецесия при тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР