Проучване, проведено във Великобритания сред мъже от поколението Z, които

...
Проучване, проведено във Великобритания сред мъже от поколението Z, които
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: защо някои мъже смятат феминизма за „вреден“

Проучване, извършено във Англия измежду мъже от поколението Z, които сега са на възраст сред 16 и 29 години, открива някои изненадващи трендове в мисленето на младежите.

Въпросното изследване, извършено от Институтът за политика към Кралския лицей в Лондон и Глобалния институт за женско водачество, интервюира 3600 мъже от Обединеното кралство на възраст сред 16 и 29 години.

Част от над 3000-те интервюирани са декларирали, че не харесват феминизма . Много от участниците в изследването считат, че той нанася повече вреди, в сравнение с изгоди. А към 25% са уверени, че в днешно време е по-трудно да си мъж, в сравнение с жена.

Това, което е още по-притеснително – една пета от интервюираните в този момент гледат благосклонно на инфлуенсъра в обществените медии Андрю Тейт . Тейт е британско-американският някогашен кикбоксьор. Той самичък се е провъзгласил за „ треньор по триумф “ и изкарва прехраната си, обучавайки млади мъже и момчета по какъв начин да очароват, ухажват и вкарват в леглото си дамите. Дори от време на време те да не са напълно съгласни.

В момента Андрю Тейт е изправен пред обвинявания в Румъния за трафик на хора, обезчестяване и основаване на незаконна тайфа за полова употреба на дами, всички от които той отхвърля.

Андрю Тейт твърди, че мястото на дамите е вкъщи, не могат да карат и на процедура са благосъстоятелност на мъжа. Той също по този начин счита, че жертвите на обезчестяване би трябвало да „ ноят отговорност “ за това, което им се е случило.

Благодарение на обществените мрежи  Тейт се трансформира в емблема на „ токсичната неустрашимост “. Неговата известност (възлизаща на 8,7 милиона Twitter/X почитатели ) измежду поколението Z приказва за притеснителна стъпка обратно в разбиранията на доста младежи.

Проф. Роузи Кембъл, шеф на Глобалния институт за женско водачество в King’s, изяснява: „ Фактът, че тази група е първата, която извлича по-голямата част от информацията си от обществените мрежи, евентуално е най-малко част от обяснението на тези резултати. “

Много експерти търсят повода точно в това, че наподобява интернет прави добра работа, с цел да убеди младите мъже, че дамите към този момент имат тъждество и в този момент желаят превъзходство над тях. Както и че феминистките в действителност ненавиждат мъжете и даже че източникът на всички мъжки проблеми са дамите.

Други отзиви се насочват към залитането в крайности, което е видно в поп културата и киното. През последните години на екран излизат от ден на ден филми, в които дамите са показани не просто като равни, само че и като по-силни, по-умни и по-добри от всички мъже. Към това се прибавя и прекомерно агресивното налагане на придвижването #MeToo. Tова евентуално настройва младите срещу сходни внушения.

Въпреки това експерти разясняват, че наклонността част от поколението Z да се афишира срещу феминизма е странна, тъй като нормално точно младежите са тези, които първи възприемат новото и модерното.

От друга страна откривателите си дават сметка, че доста от мъжете на към 20-годишна възраст няма по какъв начин да схванат действителните проблеми пред една жена, свързани със основаване на семейство, съответно възнаграждение, осъществяване в корпоративния свят, развъждане на деца и така нататък

А какво разясниха по тематиката Гала и нейните панелисти в предаването „ На кафе “, можете да чуете във видеото горе.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР