Проучване на установява, че 43% от жителите на Обединеното кралство

...
Проучване на установява, че 43% от жителите на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Замърсяването уврежда реките в Обединеното кралство повече, отколкото обществеността си мисли


Проучване на открива, че 43% от жителите на Обединеното кралство имат вяра, че водните пътища са в положително положение, макар необятно публикуваните проблеми в Англия, Уелс и Северна Ирландия.

Реки, потоци и сладководни блата в Англия, Уелс и Северна Ирландия са опустошени от дифузно селскостопанско замърсяване и отпадъчни води.

Въпреки че единствено 14% от британските реки дават отговор на критериите за „ добро” екологично положение, 43% от хората, запитани в ново изследване, считат, че сладководните системи на Англия са в положително положение.

Докладът “ на редица благотворителни организации, в това число и, разкрива по какъв начин даже богатите на диви животни, предпазени влажни зони и реки, са застрашени от замърсяване, до момента в който възобновяване на качеството на водата е възпрепятствано от неналичието на дейно наблюдаване.

По-малко от половината от реките в Уелс са в положително екологично положение, а 28 от 45 следени зони по река Уай не съумяват да реализират задачите за надзор на равнищата на фосфор, породени от дифузно селскостопанско замърсяване. Независимо от това, огромни птицеферми не престават да получават разрешителни за активност, като сега към 20 милиона птици се отглеждат всяка година във водосбора на река Уай.

Само 31% от водните обекти в Северна Ирландия са с положително или високо качество, като 76% от езерата в региона на Лох Ерн са класифицирани като по-малко от положителни, значително вследствие на измиването на торове от земеделска земя в реките и потоците.

На някои места канализацията също заплашва местности, богати на диви животни, като Лейтън Мос, най-голямото тръстиково легло в северозападна Англия, и място от специфичен теоретичен интерес, също дом на 30 парцела, които разчитат на септични ями и се правят оценка като опасност за изворите, които „ хранят “ блатата.

Според друго социологическо изследване, 88% от хората са съгласни, че английските езера, реки и потоци са „ национално благосъстояние “, само че единствено 10% дефинират замърсяването в селското стопанство като най-големия проблем за качеството на водата.

Призовава се за преустановяване на изхвърлянето на отпадни води в реките и по-строги санкции за замърсяващите водни компании, само че същотака би трябвало да има и „ систематична смяна “ в системата за обмисляне и правнообвързващи цели за биоразнообразието и сладководни системи.

Освен това правоприлагащите организации се нуждаят от доста по-добри запаси за наблюдаване на обекти.

В Англия разноските за наблюдаване на предпазени обекти са спаднали от към 2 милиона паунда през 2010 година до 700 000 паунда през 2019 година Доскоро една междинна по мярка плантация в Англия е следвало да бъде посетена и тествана от чиновник на Агенцията по околна среда един път на всеки 263 години.

Изчислено е, че разноските за дейно осъществяване на плановете за наблюдаване и надзор в Англия биха били £10 милиона годишно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР