Проучване на "Тренд" показва, че пандемията от COVID-19 е променила

...
Проучване на "Тренд" показва, че пандемията от COVID-19 е променила
Коментари Харесай

Ани Владимирова оцени 2020 година и нахока българина

Проучване на "Тренд " демонстрира, че пандемията от COVID-19 е трансформирала обичайно позитивните настройки на българите в края на годината. 80% са на мнение, че 2020 година е била неприятна година за България.

В персонален проект за 39% от българите годината е била добра, а за 47% – неприятна. Оставаме и песимисти за 2021 година Мерките против COVID-19 имат и своите положителни страни – прекарваме повече време със фамилията си.

"Времето на пандемията ни даде опция да преоценим времето и живота си. За хората със сериозен бизнес годината бе сполучлива, тъй като даде доста нови благоприятни условия.

Усещането за благополучие на човек идва с чувството за независимост ", съобщи във връзка изследването пред Българска национална телевизия психологът Ани Владимирова.

Силната персона има еластичност и по-трудно се въздейства от събитията по света. Слабите хора се въздействат от променливите. Това демонстрира, че българинът личностно не е мощен, разкри психологът.

"Видяхме, че общите ограничения на всички места по света са ефикасни, само че не и задоволителни. Ние показахме по какъв начин реагираме по време на зараза - в боязън, а той ни пречупва.

Това няма да е последната пандемия. Хората би трябвало да се извърнат към себе си и да видят, че всичко зависи от хармонията вътре в нас ", сподели още по тематиката доцент Румен Бостанджиев, учител.

"Като с лупа, по време на пандемията, проблемите се ускориха. Където имаше покълнало благополучие, се видя, че може и дребните неща да ни радват.

Ние сме положителни на старта, само че зле на финала. Бяхме стегнати, а в този момент дисциплината изчезна. Очаквам ценностната система на българите да се пренареди ", разяснява Владимирова.

"Има пандемична отмалялост - хората могат да се консолидират, само че за избран интервал от време ", добави още тя.

Българите би трябвало да преусмислят целите си, разкри психологът.

"Страхът ни сковава. За да се преборим със обстановката би трябвало да имаме крепко възприятие на съгласуваност с околните ни. Само сплотените ще оцелеят ", разяснява доцент Румен Бостанджиев.

"Освен да се сплотим, би трябвало и да се променим ", добави Ани Владимирова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР