Проучване на екип от университета в Тюбинген, Германия, установява интересни

...
Проучване на екип от университета в Тюбинген, Германия, установява интересни
Коментари Харесай

Свързват страничен ефект на виаграта с рака на кожата


Проучване на екип от университета в Тюбинген, Германия, открива забавни данни за един евентуално рисков и чужд до момента непряк резултат на виаграта . Оказва се, че дейното вещество в нея – силденафил – с изключение на да улеснява постигането на ерекция, може би форсира растежа на някои туморни кафези .

Така най-популярният лекарствен артикул за лекуване на еректилна дисфункция може да се окаже зложелател на мъжкото здраве в друго, по-сериозно направление.

Силденафилът е лекарствено вещество от групата на така наречен инхибитори на фосфодиестеразата. Механизмът на деяние на силденафила се състои в поддържане интензивността на сигналните молекули, посредством които се реализира връзката сред сърцето, кръвоносните съдове, нервната система и сетивните органи на тялото. Ензимът фосфодиестераза работи за своевременното разрушение на тези молекули. Инхибирайки неговата интензивност и поддържайки тези сигнални молекули дейни, силденафилът усилва притока на кръв към периферните зони на тялото и спомага за бързо реализиране на трайна ерекция.

Екипът от немския университет прави доста забавно изобретение в този аспект. Учените откриват, че същите тези сигнални молекули се употребяват за връзка и сред раковите кафези, да вземем за пример тези на злокачествената меланома (рак на кожата). Оказва се, че помагайки за постигането на ерекция, силденафилът във виаграта улеснява и връзката сред повредените кафези на меланомата. Така, индиректно той подтиква техния напредък и развиване.

Разкриването на тази връзка демонстрира, че мъжете, които одобряват силденафил за лекуване на еректилна дисфункция или други полови проблеми, може да са изправени пред нараснал риск от развиване на рак на кожата .

Свързани публикации.. Любопитни обстоятелства за виагра 0 Откриха за какво мъжете по-често страдат от левкемия 0 Важната роля на витамин В12 за мъжкото здраве 1

Това постанова назначението и приема на виагра и други медикаменти, съдържащи силденафил, да става единствено по преценка на доктор и след запознаване с всички възможни опасности от странични резултати на продуктите. Успокоителна нотка внася мнението на учените, че тези странични резултати са съществени единствено при нескончаем банкет на силденафил в огромни дози. За момента няма данни, че епизодичният банкет на лекарственото средство в предложените от доктор дози, може да докара до висок риск от меланома или други проблеми с мъжкото здраве.

Най-бдителни към приема на силденафил следва да бъдат мъжете с наследствена предразположеност към туморни болести или лекуващите се против такива.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР