Проучване на Агенцията по заетостта може да помогне на хората,

...
Проучване на Агенцията по заетостта може да помогне на хората,
Коментари Харесай

Кои са най-търсените професии?

Проучване на Агенцията по заетостта може да помогне на хората, които обмислят да сменят специалността си и на тези, на които им следва избор на първа специалност. Хората, приключили приблизително обучение, ще са малко по-търсени, в сравнение с висшистите. Проучването е за идващите от 3 до 5 години.

А кои са най-търсените специалности. Първо, за тези с тапия за висше обучение. Най-търсени ще се архитектите и строителните инженери. Глад за фрагменти ще има и в опазването на здравето, само че за медицински сестри и лаборанти. Ще се търсят учители, икономисти и ИТ експерти.

Тримата отпътуват на странствуване в Югоизточна Азия, с цел да научат тайните на шоколада и да ги приложат у нас

За хората със особено обучение. Най-търсени ще бъдат експертите в търговията и в хотелиерството. Ще се търсят също строители и водачи.
Експерти предвиждат още, че в секторите, в които има дефицит на работна ръка, има и максимален късмет за повишение на заплатите.

Любомир Христов чака да стартира първата си работа в адвокатска адвокатска фирма, само че споделя, че близо два месеца е търсил своето работно място:

„ Има пренасищане в  бранша, аз съм приключил право. Има доста адвокати и по тази причина “, споделя той.

Министерство на здравеопазването признава квалификацията ѝ, само че не и трудовия ѝ стаж

Любомир се е присъединил в програмата за младежка претовареност и работодателят му ще получи част парите за неговите осигуровки и заплата.

„ Така или другояче считам, че в бъдеще приходите ми ще се усилят “, съобщи мъжът.

Основание за оптимизъм във връзка с приходите има, регистрират икономистите. Причината е, сериозният дефицит на фрагменти.

„ Самото държавно управление има много нападателна политика във връзка с приходите, най-вероятно минималната работна заплата ще се усилва много съществено в идващите години. Така че конкуренцията сред работодателите за фрагменти единствено ще се задълбочава “, споделя икономистът Адриан Николов.

Снимка: iStock

От Стопанската камара също чакат приходите ни да порастват, тъй като сега търсенето на чиновници надвишава доста броя на свободните служащи търсещи работа. Безработицата в страната е ниска 5,6% на 100:

„ Анализът е, че  приходите биха нарастнали сред 8 и 10%, само че това е напълно приблизително в някои области могат да набъбнат с 17% при доста квалифицирани фрагменти в други единствено с 8% “, разяснява доцент доктор Щерьо Ножаров.

Резките темпове на увеличение на приходите обаче карат все по-често бизнеса да търси благоприятни условия за потреблението на изкуствен интелект, който да размени изчезналите чиновници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР