Проучва се възможността да кандидатстват за вписване в Книгата на

...
Проучва се възможността да кандидатстват за вписване в Книгата на
Коментари Харесай

Трима бургаски бохеми се превърнаха в сензация в културните среди, откриха 25-ата си изложба

Проучва се опцията да аплайват за регистриране в Книгата на върховете на Гинес

Тримата бургаски именици – Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов откриха през днешния ден обичайна си галерия, която е същинско събитие в културните среди, защото се организира 25-ото й издание.

Явлението е без аналог освен за Бургас, само че и за България и се изследва опцията да се впише в Книгата на върховете на Гинес.

Изложбата се трансформира в запазена марка, духовна полезност и пътеводна светлина на изложбите през цялата година. Тематиката на картините е най-вече морска, без религиозни и мистични сюжети, само че другите стилове си взаимодействат и допълват до цялостно обединение, което се усеща като сакрална взаимовръзка.

„ Получава се магия. Най-вероятно е поради имената. С всяка галерия желаеме да се представим все по-добре. Това сме ние – откровени, щастливи, без непотребни искания. Сега съм застанал пред статива и рисувам едно дърво, което се отразява… ще го видите ”, споделя Йордан Маринов

„ Всичко потегли на подбив, а се трансформира в нещо доста особено. През това време в никакъв случай не сме си ограничавали търсенията, да се подчиняваме на дадена тематика. Всеки е свободен да бъде себе си, да покаже душа и сърце. ”, сподели Йордан Петров.

„ Когато ти следва нещо авансово заложено във времето, всичките ти сетива мислят в тази посока – да дадеш най-хубавото. Аз цяла година се сготвям за този празник. Продължавам цикъла „ Камък и вода ”, само че с нови разработки върху българската традиция с повече цвят, огън и слънце, повлияни от универсалните антични знаци. И в този момент съм в ателието. ”, споделя Йордан Ангелов.

Кметът Димитър Николов откри експозицията, а до него бе и агатополският митрополит Йеротей почете празника на тримата именити бургазлии

„ 25 години е задоволително дълъг интервал, след който би трябвало да кажем, че този празник, към този момент е публично част от програмата на Бургас. Благодаря ви, че ви има, благодаря ви, че с творбите си и гения си вие развивате нашия град и го вършиме нравствен и културен. Вашето творчество носи приятност “, сподели кметът Димитър Николов.

Вижте още във видеото:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР