Процесът започна още преди да настъпи пандемията Covid-19Взаимосвързаната среда от

...
Процесът започна още преди да настъпи пандемията Covid-19Взаимосвързаната среда от
Коментари Харесай

Бизнесът възприема ускорено мулти-облачен подход

Процесът стартира още преди да настъпи пандемията Covid-19

Взаимосвързаната среда от дейта центрове опростява сложността на хибридните ИТ решения
(снимка: Equinix)

Бизнесът към този момент е почнал подготовката за по-свързан свят още преди да настъпи динамично изменящата се среда в резултат на COVID-19, сочи изследване на световната компания за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix, Inc.

Резултатите от изследването разкриват съществуването на забележителна упоритост измежду представителите на бизнеса да се насочат към мулти-облачен метод, макар че използването му към момента е под 20% в международен мащаб.

Също по този начин един от всеки двама представители на ИТ бизнеса показва, че като част от общата софтуерна тактика на техните организации, приоритет е изместването на инфраструктурата в цифровата среда (digital edge), където всеобщите консуматори, търговията, а също по този начин цифровите и бизнес екосистеми се срещат и си взаимодействат в действително време.

Близо три четвърти (71%) от интервюираните споделят, че възнамеряват да реалокират по-голяма част от своите ИТ функционалности в облачна среда. Две трети (66%) от тях възнамеряват да създадат това в околните 12 месеца, макар че близо половината (49%) към момента виждат опасности, свързани с използването на облачни решения, като опасност за техния бизнес.

Разглежданите облачни тактики включват разпилян мулти-облачен метод, в който една компания употребява разнообразни снабдители на облачни решения за разнообразни функционалности. Това се откроява като огромна пазарна наклонност и се удостоверява от изследването.

Плановете за разрастване на облачни решения в другите райони на света
(източник: Equinix – Tech Trend Survey)

45% от представителите на ИТ сектора споделят, че софтуерната им тактика включва прекосяване към мулти-облачния метод, което ще има доста отражение върху ИТ сферата, защото бизнесът ще продължи да диверсифицира портфолиото си от снабдители на облачни решения.

Въпреки че ясно се вижда стратегическа смяна, въвеждането на мулти-облачния метод надалеч не е всеобщо: по-малко от един на всеки пет (17%) ръководители на ИТ компании показват, че компанията им работи в мулти-облачна среда към сегашния миг.

Работата в среда на хибридни облачни решения, при която фирмите употребяват композиция от един или повече снабдители на обществени облачни решения с частна облачна платформа или ИТ инфраструктура, са по-често срещани. 34% от участвалите в анкетата в световен мащаб ползват хибридни тактики.

„ Въпреки че процесът на цифровизация в България беше към този момент стартират, новите условия постановиха това да се случи с доста по-бързи темпове и в доста сфери. В избрани области – на практика за един уикенд ”, разяснява Здравко Николов, изпълнителен шеф на Equinix България.

Анализът на инфраструктурите и внедряването на хибридни мулти-облачни тактики основават предпоставки за бъдещо развиване и за свързване на още повече клиенти, чиновници и сътрудници. „ Ще бъде забавно да проследим по какъв начин ще се развива пазарът в бъдеще, поради този нов капацитет и вероятно разширено търсене на цифрови услуги ”, добави той.

„ Въпреки че процесът на цифровизация в България беше към този момент стартират, новите условия постановиха това да се случи с доста по-бързи темпове ”, разяснява Здравко Николов – Equinix България
(снимка: Equinix)

В отговор на наклонността към хибридни мулти-облачни решения, Equinix неотдавна закупи компанията за автоматизация на ръководството на физическата сървърна архитектура – Packet. Услугата, в композиция с платформата за облачна съгласуваност Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric), която поддържа хибридните мулти-облачни тактики посредством директна, предпазена и динамична връзка с дистрибутирана инфраструктура и цифрови екосистеми в световен мащаб, ще разреши на фирмите да заобиколят обществения интернет и да се реалокират в цифровата среда, заобикаляйки и ненужния риск за кибесигурността.

Изграждането на взаимосвързана среда от мрежови и облачни центрове в цифровата външна страна опростява сложността на хибридните ИТ решения и дава избор, мащаб и еластичност, които са нужни за актуалните и бъдещи условия на цифровия бизнес, подчертаха от Equinix. Компанията дава тази сериозно значима инфраструктура на 55 пазара в света, тъй че организациите могат да доближават на всички места, да се свързват с всички и да интегрират всичко, което има значение за техния бизнес.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР