Процесът по вземане на решение кога и колко да инвестираме

...
Процесът по вземане на решение кога и колко да инвестираме
Коментари Харесай

Кога е дошъл подходящият момент да инвестираме?

Процесът по взимане на решение по кое време и какъв брой да влагаме изисква внимание, съвещания и най-много време – колкото по-рано стартираме да влагаме част от спестяванията си, толкоз повече средства ще сме натрупали след години. Това споделя Цветослав Цачев, основен капиталов съветник на ЕЛАНА Трейдинг и преподавател в идното второ издание на Експо „ Моите пари “. Според него вложението би трябвало да се преглежда и схваща като дълъг развой, който върви редом с професионалното развиване и спестените приходи.

Най-важните правила в вложението, съгласно Цветослав Цачев, са постоянството и вярното разпределение на риска. Те са годни както за елементарния спестител, който разполага с няколко хиляди лв. „ за черни дни “, по този начин и за притежателите на огромни компании, които всекидневно боравят с огромни суми пари за задачите на своя бизнес. „ Спазването на тези правила за дълъг интервал от време е факторът, който основава цената на инвестицията “ – акцентира Цветослав Цачев.

Вземането на решение за инвестиция би трябвало да бъде придружено от ясно схващане за минималния капитал, с който би трябвало да разполагаме. Той, от своя страна, следва да е съгласуван с разноските за вложение. „ Не е рационално да се платят 20 лв. такса за инвестиция от 150 лв., тъй като това ще минимизира доходността за няколко години напред “ – коментира Цветослав Цачев. Минималният капитал зависи също по този начин от финансовия инструмент, в който се влага, както и дали се търси систематизиране в няколко скъпи бумаги. Поради тези фактори, той може да варира от 300 лв. до 3000 $.

Най-големите преимущества на Експо „ Моите пари “ са достъпността и полезността за хората, смята Цветослав Цачев. Макар че България към момента наваксва някои от положителните европейски практики в областта на вложенията, е все по-видимо желанието за смяна и напредък.

Експо „ Моите пари “ 2018 ще се организира на 27 и 28 октомври в зала София на конферентния център Интерпред. Лекцията на Цветослав Цачев на тематика „ Пасивно или интензивно вложение “ е част от панела „ Лично финансово обмисляне “, с който ще стартира първият ден от семинарната стратегия.

Освен опциите за вложения, ще бъдат наранени още тематиките за пенсионно обезпечаване, жилищно и потребителско кредитиране, цифрово банкиране, финансова просветеност на децата и други. Входът за събитието е свободен.

Редактор: Александър Коларов
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР