Процесът на гласуване отнема между 15 -20 минути. Този процес

...
Процесът на гласуване отнема между 15 -20 минути. Този процес
Коментари Харесай

Кунчев: Не е вярно, че сега разхлабваме, за да спуснем после локдаун преди изборите

„ Процесът на гласоподаване лишава сред 15 -20 минути. Този развой е един от най-безопасните. Имах оферти да се включа в изборния развой, само че няма да се включа, тъй като считам, че човек би трябвало да си тежи на мястото. Няма да вземам участие в изборите. “

Това съобщи основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев пред БНР.

Несериозно е да се твърди, че настоящето разхлабване на ограничения е обвързвано с следващо затваряне преди изборите, безапелационен бе доцент Кунчев.

Анализът на обстановката все още демонстрира, че сме в развой на повишение на заболеваемостта и евентуално навлизането в трета вълна на болестта. Той успокои, че все пак, съпоставено с предходната втора вълна, темпът на повишаване на случаите е много по-нисък.

„ Няма го експоненциално повишаване, което ни дава опция да сме малко по-демократични в ограниченията. Понатрупаха се и данни по тази причина доколко работата на хотелите, СПА центровете и заведенията в тях при съблюдаване на разпоредбите се оказват върху заболеваемостта и се оказа, че съвсем няма спомагателен риск при съблюдаване на разпоредбите. Колегите от тази промишленост вложиха много сила, сили и средства в това средата да е безвредна. Това работи и е дейно “, акцентира доцент Кунчев.

Той означи още, че здравните решения се взимат на база на актуалната обстановка.

„ Знам какъв брой би било неприятно за всички притежатели на заведения, в случай че поработят 2-3 седмици или месец и по-късно бъдат затворени, само че пък в случай че обстановката стане нетърпима и заболеваемостта нарасне доста и лечебните заведения се изпълнят, ясно е, че ще се прибегне до такива ограничения “, уточни основният държавен здравен контрольор.

По думите му данните досега демонстрират, че растежът на заболеваемостта не се дължи толкоз на по-меките или твърди ограничения, а на съществуването на новия вид на COVID-19.

" Посещението на ресторант за вечеря не крие особени опасности и ние се убедихме на база на практиката от това, което виждаме в СПА центровете. Не съм уверен, че това ще бъде спазено, не съм уверен, че отивайки за ресторант, с цел да се нахраниш и тръгвайки си, с това ще се завърши. Проблемът идва след 22.30 - 23.00 ч. с музиката, с рухването на някои задръжки, с доста по-интензивната връзка ", добави доцент Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР