Процедурите започват след влизане в сила на решението на Общинския

...
Процедурите започват след влизане в сила на решението на Общинския
Коментари Харесай

Тръгват отчуждителни процедури за уширението на ул. Ал. Рачински


Процедурите стартират след влизане в действие на решението на Общинския съвет в града, добави той. 

Както към този момент съобщихме, разширението на ул. " Ал. Рачински " в сектора от бул. " Съборни " до бул. " Генерал Колев " планува две платна с по две ленти със зелена разграничителна линия по средата. Това излиза наяве от качените в уеб страницата на Общината Подробен организационен проект (ПУП) и План за улична регулация.

Проектът е координиран с Министерството на културата, защото в трасето попада къща-архитектурен монумент, която следва да бъде преместена. Преди това обаче обектът би трябвало да стане напълно общинска благосъстоятелност, защото една част от парцела е на физическо лице. Когато това се случи, ще бъде решена и бъдещата функционалност на паметника. 

Най-вероятно в него ще бъде изместен музеят на кметовете на Варна, оставили трайна диря в развиването на града.

Планът за уголемение на улицата съществува от 80-те години на предишния век, само че поради правосъдни каузи не е бил сбъднат. Избраният архитект е инж. Николай Маринов.

" Най-голямото предизвикателство пред нас ще бъде преместването на паметника. В Берлин има сходен случай, в който остаряла постройка, качена върху релса, е била изместена с към 150 метра от предходното й място. При нас обектът е в доста тежко физическо положение. Затова считам, че постройката би трябвало да бъде построена отначало, като в новия градеж бъдат вградени детайли от остарелия “, сподели неотдавна  основният проектант на Варна Виктор Бузев. 

По думите му преместването на постройката ще е предизвикателство и за гилдията, защото в България това не се е случвало досега.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР