Процедурата за плащането на 81,5 млн. лв. е започната преди

...
Процедурата за плащането на 81,5 млн. лв. е започната преди
Коментари Харесай

Иван Демерджиев за разследването му: Процедурата за плащането на 81,5 млн. лв. е от преди мен

Процедурата за заплащането на 81,5 млн. лева е стартирана преди моето встъпване като вътрешен министър и платена след напускането мина поста. Това сподели някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той е проверяван за занемареност поради спомагателен контракт за заплащане, по-голямо с 81,5 млн. лева за направа на персонални карти. Той бил подписан 2 дни, преди Демерджиев да сдаде поста. 

Ето какво сподели той:

Процедурата за избор на реализатор на публичната поръчка с предмет: „ Проектиране, създаване и ръководство на Система за издаване на български персонални документи потомство 2019 " е открита с Решение № 5785мпр-58/15.08.2018г., а провеждането и завършването й е доста забавено, заради правосъдни процедури по обжалване. Касае се за период от близо пет години.

Първо Комисия за защита на конкуренцията, а в следствие и Върховен административен съд отхвърлят жалбите.

С оглед на необятната времева рамка, която се е основала в хода на процедурата по възлагане на публичната поръчка са налице предпоставки за изменение на някои параметри.

В индексирания контракт са планувани и спомагателни действия за осъществяване от страна на компанията, за които е зародила нужда, в границите на допустимото от закона.

Индексацията е подписана след координиране с Агенцията по публични поръчки.

Демерджиев добави, че плащане по контракта не е имало по негово време. " Такова е направил екипът на Калин Стоянов месеци след встъпването си в служба и след подробна вътрешна инспекция ", сподели той пред 24 часа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР