Процедурата Умения“ на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси“ дава

...
Процедурата Умения“ на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси“ дава
Коментари Харесай

Процедура „Умения“ помага на работодатели да повишат...

Процедурата „ Умения “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ дава опция за повишение на квалификацията, както на работещите, по този начин и на безработните и неактивни лица. Операцията обезпечава финансова помощ за работодатели да организират разнообразни образования на чиновниците си - характерни образования за работно място, образования за придобиване на квалификационна степен, образования за придобиване на основни компетентности.

„ Целта на програмата е да усъвършенства равния достъп до опциите за учене през целия живот за всички възрастови групи, осъвременяване на познанията, уменията и компетенциите на работната ръка, както и поощряване на гъвкави процеси на учене, в това число посредством професионална ориентировка и валидиране на добитите пълномощия “, споделя Зорница Русинова, зам.-министър на труда и обществената политика.

По процедурата могат да се извършват характерни образования за работно място, при които оптимално допустимата стойност на безвъзмездната финансова помощ за един обучаем не може да надвишава 2 500 лева Възможни са също курсове за повишение на професионалната подготовка до трета степен. Допустимата стойност на финансовата помощ варира от 400 лв. за 200 образователни часа по първа квалификационна степен до 1800 лв. за 960 образователни часа за трета квалификационна степен.

За основни компетентности са разрешени образования по непознат език с оптималната стойност 700 лв. за едно обучаемо лице за 300 образователни часа и три равнища на образование. За цифрова подготвеност са планувани до 250 лв. за 45 образователни часа. За „ Математическа подготвеност и съществени познания в региона на естествените науки и технологиите “, „ Умение за учене “, „ Обществени и цивилен компетентности “ и „ Инициативност и предприемачество “ са възможни разноски до 140 лв. за 30 образователни часа.

Крайният период за подаване на планови оферти е 3 май 2019 година, 17:30 ч. по електронен път с Квалифициран електронен автограф в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg. Операция „ Умения “ е настояща процедура, отворена за кандидатстване за евентуалните бенефициенти - работодатели, която се финансира от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от Европейския обществен фонд. Общият размер на бюджета е 30 млн. лв.. Повече за интервенцията и Условията за кандидатстване може да намерите на: http://esf.bg/umenia/.

 Процедура „ Умения “ оказва помощ на работодатели да покачат квалификацията на чиновниците си
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР