Протокол за двустранно сътрудничество в сферата на военно-почивното дело между

...
Протокол за двустранно сътрудничество в сферата на военно-почивното дело между
Коментари Харесай

Македонски военни ще почиват в станциите на МО, наши – при съседите

Протокол за двустранно съдействие в областта на военно-почивното дело сред министерствата на защитата на България и Македония бе подписан през днешния ден. Това стана след среща на заместник-министъра на защитата Анатолий Величков с държавния секретар в Министерството на защитата на Северна Македония Драган Николич, оповестиха от МО.

Подписаният документ допуска потребление на базите на Министерството на защитата от военнослужещи и цивилни чиновници на Министерството на защитата на Република Северна Македония и съответна опция за отмора на български военнослужещи в Македония, показват от ведомството.

По време на срещата бяха разисквани въпроси, свързани с военно-техническото съдействие, с взаимоотношението за осъществяване на стратегически обзор на защитата в Северна Македония. Отбелязано бе и положителното съдействие сред типовете въоръжени сили на двете страни. Коментирана бе и опцията за основаване на двустранна комисия за проучване на военните монументи и гробища на територията на Република Северна Македония. От страна на българското Министерство на защитата бе декларирана и подготвеност за образование на военни лекари от Северна Македония в границите на курс във Военномедицинска академия.

На срещата през днешния ден участваха още Н. Пр. Марян Гьорчев, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Северна Македония, началникът на политическия кабинет на министъра на защитата на Република България Илия Налбантов, както и представители на Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР