Противоречивият проект Марс уан, в рамките на който ще се

...
Противоречивият проект Марс уан, в рамките на който ще се
Коментари Харесай

Ще пътуваме ли с еднопосочен билет до Марс?

Противоречивият план " Марс уан ", в границите на който ще се изпращат хора на Марс без алтернатива за връщане, среща финансови усложнения, съобщи ДПА.

Дружеството " Марс уан венчърс ", записано в швейцарския град Базел, заяви, че е оповестено в неплатежоспособност, а кредиторите се умоляват да подадат тъжби в базелската работа за фирмен банкрут.
 ThinkStock/Getty Images
Свързаната с " Марс уан " холандска фондация, която се допуска, че ще провежда и извършва самото пътешестване до Марс, не е наранена от финансовите проблеми на сдружението, което обезпечава финансирането.

" Марс уан венчърс " заяви, че води договаряния с нов вложител, само че отхвърли да даде спомагателна информация.-->

Според настоящия проект, първата безпилотна задача до Марс ще се организира през 2022 година, с цел да се ревизира до какъв брой е изпълним планът. Тя ще излъчва онлайн видеокадри от Червената планета. През 2031 година ще отлетят първите хора, които ще се заселят на Марс. Те ще пътуват седем месеца до крайната дестинация.

 ThinkStock/Getty Images
Проектът, управителен от холандския инженер Бас Лансдорп, е спорен. Космическите инженери се съмняват дали нужната технология е изцяло създадена, а финансовите специалисти се питат дали плануваният бюджет от шест милиарда $ (около 5,31 милиарда евро) е реален.

Още повече, че изпращането на хора до Марс без опция за връщане повдига етични въпроси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР