Противопоставяме се на всички безпринципни опити за хвърляне на кал

...
Противопоставяме се на всички безпринципни опити за хвърляне на кал
Коментари Харесай

Асоциацията на прокурорите: Убийството на Нотариуса свали завесата на задкулисен механизъм за влияние

Противопоставяме се на всички безпринципни опити за мятане на тиня върху прокуратурата

Асоциацията на прокурорите в България разгласява позиция, в която декларира, че убийството на Мартин Божанов е свалило завесата на подмолен механизъм за въздействие. Изводът, съгласно асоциацията, е, че проведената корупция заплашва правовия ред и публичната сигурност.

" Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса смъкна завесата, прикриваща работил с години подмолен механизъм за въздействие върху политическата и правосъдната власт, проникващ в адвокатурата, стопанската система и медиите и ориентиран към корист с държавната власт и с публичните запаси в частна изгода ", декларират от асоциацията. 

Оттам показват, че въпреки обстоятелствата към случая да са в развой на изясняване, те дават съображение за извод, че проведената корупция заплашва правовия ред и публичната сигурност. " Справянето с нея не е отговорност или в контрола единствено на една власт или институция, а изисква взаимни старания ", декларират от организацията.

Според асоциацията на прокурорите предварителното обявление на съмнение в прокуратурата или в друга институция освен не е кардинално и градивно, а способства за неефективността на институционалния отпор против престъпността.

" Категорично възразяваме и се противопоставяме на всички безпринципни опити за мятане на тиня върху институцията, която по предопределение работи в отбрана на публичния интерес и на нечестните офанзиви във връзка с цели прокуратури ", се показва в позицията. 

Също по този начин се декларира, че в българската прокуратура работят почтени, виновни и ерудирани експерти, а институцията разполага с нужната подготовка, потенциал и нравствена резистентност, с цел да откри цялата истина при обективно, всестранно, цялостно и транспарантно следствие без ненужно закъснение.

" Призоваваме българските прокурори да  упражняват самоуверено и до дъно своите законови пълномощия, както в този проблем, по този начин и при всички други осъществени незаконни прояви, с цел да дадем явен и съответен отговор като професионална общественост на корупционните прояви и незаконните въздействия върху страната, на която служим. Асоциацията на прокурорите в България застава зад всеки прокурор, който, облегнат на закона, брани българското общество и страна от този изключително неприветлив и изсмукващ ресурсите на нацията тип проведена престъпност, който краде бъдещето на децата ни ", се показва още в позицията на Асоциацията на прокурорите.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР