Противоконституционно е Народното събрание, като законодател, да си дава правомощия

...
Противоконституционно е Народното събрание, като законодател, да си дава правомощия
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Панаирът в НС ще стане драматичен

" Противоконституционно е Народното събрание, като законодател, да си дава пълномощия или да си удължава мандата в друго свое качество. Иначе е обикновено да излязат във почивка, тъй като панаирът в Народно събрание ще стане трагичен, колкото повече доближават изборите. Това нещо, съгласно мен, е една традиция - да не работи Народното събрание месец и повече преди избори ", това съобщи проф. Даниел Вълчев в предаването " Събуди се " по Нова тв. 

" Промените в законите са противоконституционни. Служебните държавно управление през последните няколко години сътвориха усещането, че президента е някакъв център на власт. Ако има някакъв упрек към него е, че той сформира няколко държавни управления от хора, които не са способни да ръководят страната ", добави той.

Няколко години проф. Даниел Вълчев провежда премиите " Златен гвоздей " за най-лоши образци в законодателството. 

" Сега се събраха много мотиви да създадем ново такова издание, евентуално през есента ще го организираме. За да ме разберете ще дам образец - в една от категориите беше спечелила формулировка, от един от законите - " леглата на реките, това са земите по смисъла на Закона за водите ". Искам да кажа, че когато човек мъчно борави с юридическата материя и има проблеми с общуването на български език, резултатът е в законодателството ", съобщи проф. Даниел Вълчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР