Противоепидемичните мерки в Пловдив ще бъдат удължени до 10 февруари,

...
Противоепидемичните мерки в Пловдив ще бъдат удължени до 10 февруари,
Коментари Харесай

Областният оперативен щаб обяви удължава ли ваканцията в Пловдив

Противоепидемичните ограничения в Пловдив ще бъдат удължени до 10 февруари, само че учениците се връщат в клас на 6-и, когато завършва междусрочната почивка.

Това съобщи шефката на РЗИ доктор Сийка Димчева след съвещание на регионалния действен щаб.

" Последната седмица следим спад на острите респираторни болести и грип в Пловдив и района.  Все още болестта поразява хора над 65 година, само че има фрапантен спад при учениците. Това е в следствие от ограниченията ", сподели доктор Димчева. Тя предизвести, че обстановката е динамична. " Да, вирусът към момента циркулира в Пловдивска област. 60% от пробите са за грипен вирус вид А. В лечебните заведения има свободни кревати ", добави Димчева.

Както е известно, на 23 януари беше оповестена грипна почивка, която ще продължи 5 образователни дни - от 25 до 31 януари включително. Веднага след тази дата следва междусрочната.

Също по този начин бяха въведените ограничения са пречистване на децата в детските градини, постоянна стерилизация и проветряване. За лечебните заведения се преустановяват консултациите на здрави бременни дами и деца, прегледи, свиждания и планувани имунизации. В старческите домове свижданията също са прекратени.

В лечебните заведения към момента разполагат с задоволителен брой незаети болнични кревати. Заетите места са и от смесена патология, а освен грип.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР