Противоепидемичните мерки в България дават резултат- вече няма области в

...
Противоепидемичните мерки в България дават резултат- вече няма области в
Коментари Харесай

Мерките срещу Covid-19 вече дават резултат - по-малко нови случаи и настанени в болници

Противоепидемичните ограничения в България дават резултат- към този момент няма области в алената зона, новите случаи на инфектирани са по-малко, понижават и настанените в лечебни заведения, смъртността също стартира да пада.

Товае докладвано на премиера Бойко Борисов в границите на работно съвещаниес представители на Националния действен щаб (НОЩ) и имунизационния щаб, заяви държавната осведомителна работа.

Излекуваните пациенти през последната седмица са 16 000, а новите случаи са 9000, заяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на НОЩ. Той уточни, че настанените в лечебни заведения понижават.

" Към момента ограниченията извършиха това, което целяхме. Наблюдаваме трайна наклонност за сполучлив надзор над епидемията в страната. Излекуваните пациенти през последните дни са двойно повече от новозаболелите. Наблюдаваме и понижение на случаите в лечебни заведения, което дава глътка въздух на системата. Въпреки, че ограниченията бяха най-либералните, допустимо най-леките и щадящи, които не минават в крайности, бяха точни и сложени на вярното място ", споделя Бойко Борисов.

Той показва, че обстановката продължава да се следи непрекъснато и показва вяра, че благодарение на имунизацията страната ни ще може да излезе от пандемията до края на идната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР