Протестно шествие ще премине в петък по улиците на Варна.

...
Протестно шествие ще премине в петък по улиците на Варна.
Коментари Харесай

Протестно шествие тръгва във Варна заради убития балетист

Протестно шествие ще премине в петък по улиците на Варна. Протестиращите ще упорстват за по-висока присъда на водача, който прегази 38-годишния балетист Мартин Чикалов през септември.

Преди два дни Варненският областен съд постанови 6-годишна ефикасна присъда за 25-годишния недееспособен лидер Петър Здравков. Подсъдимият призна виновността си и изиска делото да се гледа по съкратената процедура. Това дава опция на подсъдимия да получи с до 1/3 по-малко наказване. Именно против тази законова мярка е ориентирана демонстрацията на жителите на морската ни столица.

И.д. областен прокурор на Варна Радослав Лазаров съобщи в ефира на " Здравей, България ", че казусът е законодателен. Според обвинителя би трябвало да се сложи на публичен спор опцията, при утежняващи виновността условия, отговорните за съществени произшествия на пътя да понижават присъдите си.

Защитникът на Здравков пък декларирал, че клиентът му не е удовлетворен от наложената му присъда и ще я апелира пред Апелативния съд във Варна.

Протестиращите упорстват за обезпечаване на безвредна градска среда с слагането на повдигнати пешеходни пътеки, острови и кръгови кръстовища, предава Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР