Протестно автошествие се провежда в Несебър. Недоволството на шофьорите е

...
Протестно автошествие се провежда в Несебър. Недоволството на шофьорите е
Коментари Харесай

Протест с автошествие срещу скъпите горива в Несебър

Протестно автошествие се организира в Несебър. Недоволството на водачите е поради високите цени на горивата.

Спокойно и без напрежение минава митинга в Несебър. 20 водачи са се събрали пред градския стадион. Шофьорите разясниха пред БНР-Бургас, че това нарастване е спекулативно. Те са на мнение, че цените на горивата се подвигат, а заплатите в България – не. Несебърлии упорстват да се организира ефикасна битка с монополите, тъй като поевтиняването на петрола в международен мащаб не се е отразило на цените на българските бензиностанции. Шествието стартира на обяд от стадиона в Несебър и мина по централната улица до пристанището в Стария град.

Спекулативно се поддържат високи цени на горивата и ситуацията към този момент е нетърпимо, сподели Николай Николаев, уредник на митинга.

“Това, което се спекулира сега, тъй като на международните тържища горивото пада, обаче по бензиностанциите в България не ги смъкват. Когато ги подвигат, ги подвигат същата вечер, като ги смъкват, никой не ги смъква. Това е, няма накъде повече. Не може по този начин да се изнасилва народа, няма по какъв начин – от 90 стотинки газ на 1.70 и на три лв. дизел”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР