Протестите в градовете на САЩ, предизвикани от убийството на Джордж

...
Протестите в градовете на САЩ, предизвикани от убийството на Джордж
Коментари Харесай

ООН: Протестите в САЩ подчертават дългогодишните расови неравенства

Протестите в градовете на Съединени американски щати , провокирани от убийството на Джордж Флойд, акцентират " полицейското принуждение " против цветнокожи и историческите неравенства в достъпа до опазване на здравето, обучение и работни места, съобщи във вторник най-високопоставеният чиновник на Организация на обединените нации по правата на индивида, представен от " Ройтерс ".

Пандемията COVID-19 оказва " опустошително влияние " върху хората от африкански генезис и етнически малцинства в Бразилия, Англия, Франция и Съединените щати, разяснява Мишел Башелет в изказване, призоваващо за усъвършенстван достъп до тестване и опазване на здравето за расови и етнически малцинства.

" Този ​​вирус излага ендемични неравенства , които прекомерно дълго се пренебрегват . Протестите в Съединени американски щати , провокирани от убийството на Джордж Флойд, акцентират освен насилието на полицията против цветнокожи , само че и неравенствата в опазването на здравето, образованието, заетостта и ендемичната расова дискриминация ".

Най-малко петима американски служители на реда бяха наранени от пукотевица по време на митингите, оповестява полицията и медиите, часове откакто президентът Доналд Тръмп предизвести, че ще разположи армията по улиците на страната за възобновяване на публичния ред.
 Седма нощ на протести в Съединени американски щати, Тръмп може да хвърли армията със закон от 1807 година
Седма нощ на протести в Съединени американски щати, Тръмп може да хвърли армията със закон от 1807 година

Използването на федерални бойци за осъществяване на задания на полицията е забранено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР