Протестите в Белград приключиха и хората се разотидоха по домовете

...
Протестите в Белград приключиха и хората се разотидоха по домовете
Коментари Харесай

Протестите в Сърбия приключиха, нов се планира още днес

Протестите в Белград завършиха и хората се разотидоха по домовете си, откакто специфичните сили на сръбската полиция изведоха протестиращите от постройката на националната телевизия РТС, съобщи ТАСС.
Опозиционните водачи Драган Джилас и Бошко Обрадович, водач на партия " Двери ", бяха измежду последните изведени от постройката на РТС. След това събралите се пробваха още веднъж да обхванат в постройката, само че полицията ги избута с щитове.

Обрадович прикани протестиращите да продължат акцията си през днешния ден пред президентския замък, където президентът Александър Вучич ще направи послание по отношение на проникването в постройката на РТС. " Приятели, мисля, че всички ние ще отидем на следващия ден на това послание и ще желаяме оставката му. До на следващия ден по обяд край президентския замък ", прикани той.

Вътрешният министър Небойша Стефанович даде обещание през вчерашния ден на изключителна конференция, че всички участници в митинга, влезнали в постройката на РТС, ще бъдат осъдени.

Министърът на защитата Александър Вулин назова протестиращите " фашисти " и съобщи, че те би трябвало да бъдат строго осъдени. Това беше първият случай след месеци мирни митинги против Вучич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР